ABD’de Demokratlar Senato’daki kritik sandalyeleri kazandı

0
238
                    3 Kasım’daki seçimlerde Joe Biden’ın üyesi olduğu Demokrat Parti, 435 üyeli Temsilciler Meclisi’nde güç kaybına rağmen 222 sandalye elde etmişti. ABD Kongresi’ni oluşturan diğer kamara olan Senato’nun kısmi seçimlerinde ise Demokratlar 48, Cumhuriyetçiler ise 50 sandalyeye ulaşmıştı.

Ancak Senato seçimlerinde Georgia eyaletinde iki sandalye için seçimler ikinci tura kalırken, 5 Ocak’taki seçimlerin Demokrat adaylar tarafından kazanıldığı kesinleşti.

Geleneksel olarak Cumhuriyetçi olan bu eyalette yapılan seçimlerde Demokratların adayları sürpriz yaparak, iki sandalyeyi de kazandı. Demokrat adaylardan Raphael Warnock, yüzde 50,8 oyla kazanırken, eyaletin ilk siyahi senatörü oldu.

Diğer aday Jon Ossoff da yüzde 50,4 oyla kıl payı seçilen diğer Demokrat aday oldu.

Bu sonuçlar ile Demokratlar ve Cumhuriyetçiler Senato’daki 100 sandalyeyi yarı yarıya paylaşacaklar. Senato’da her iki parti eşit sayıda sandalyeye sahip olduğundan Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in oyu belirleyici olacak.  Bu ise Başkan Joe Biden’in kararlarını hayata geçirmesi daha kolay olacak.

Geleneksel olarak Cumhuriyetçi olan eyalette Demokratların kazanmasının Donald Trump’ın 3 Kasım seçimlerine yönelik çoğu kanıtsız ‘hile iddialarının’ da etkili olduğu savunuluyor. Trump’ın iddiaları ve son olarak seçimleri kendi lehine çevirmek için yaptığı girişimlerin seçmende tepkiye neden olduğu varsayılıyor.

Dosage forms (eg, tablets, capsules, solutions), consisting of the drug plus other ingredients, are formulated to be given by various routes (eg, oral, buccal, sublingual, rectal, parenteral, topical, inhalational). Hypertension: Initial dose is 2. Patients should be instructed to report any symptoms suggestive of endophthalmitis or retinal detachment without delay and should be managed appropriately [see Dosage and Administration (2 Levitra pills. Lesinurad: (Moderate) Carbamazepine may decrease the systemic exposure and therapeutic effect of lesinurad; monitor for potential reduction in efficacy.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz