Doğal afetler giderek daha yıkıcı oluyor

0
257

Almanya’nın Münih şehrinde bulunan Münchener Rück (Munich RE) adlı sigorta şirketinin raporuna göre, 2020’de tüm dünyadaki doğal afetlerin boyutları daha da arttı.

Munich RE’ye göre, 2020’deki doğal afetler 8 bin 200 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Şirkete göre, doğal afetlerin maliyeti 210 milyar doları buldu. Bu rakam 2019’da 166 milyar dolar idi.

EN YIKICI 10 AFETİN 6’SI ABD’DE MEYDANA GELDİ

Aynı rapora göre, dünyadaki doğal afetlerin en yıkıcı olanları Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) görüldü. En yıkıcı 10 doğal afetin 6’sı bu ülkede meydana geldi.

Atlantik Okyanusu’nda görülen 30 kadar fırtına ile rekor kırılırken, bunların en az 13’ü tayfun kategorisindeydi. En son 2005 yılında Atlantik Okyanusu’nda 15’i tayfun olmak üzere 28 büyük fırtına meydana gelmişti.

Last Medical Review: August 1, 2019 Treatment Overview What is a stem cell transplant? Premature cessations occurred at a median of 14 days (range, 2–22 days) due to loss to follow-up (6%), AE (1%), and study burden (1%). The product should be stored below 25°C and protected from light farmaciaonlinesinreceta.com. This test is called Day 21 Progesterone.

ZARARLARIN SADECE ÜÇTE İKİSİ KARŞILANDI

Munich RE’nin dikkat çektiği bir diğer nokta ise, doğal afetlerin önemli bir kısmının sigorta şirketlerince tazmin edilmemiş olması. Buna göre, 210 milyar dolarlık maddi hasarın 130 milyar dolar kadar bir kısmı sigorta şirketlerince karşılandı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinden Avustralya’ya ve Amazonlara kadar büyük orman yangınları ile Çin ve diğer Asya ülkelerindeki büyük sel felaketleri de raporda yer aldı. Çin ve Avrupa ülkelerindeki sel felaketlerinin yarattığı tahribatın çok küçük bir kısmının tazmin edildiği de verilen bilgiler arasında.

KÜRESEL ISINMA ARTTIKÇA DOĞAL AFETLER ARIYOR

Doğal afetlerdeki artışın giderek artan sanayileşme ve atmosferdeki kirliliğin neden olduğu küresel ısınma ile bağlantılı olduğu biliniyor. Küresel ısınma, ilk ölçümlerin yapıldığı 1880-1900 yılları arasındaki döneme oranla şimdiye dek 1,1 ile 1,2 derece arasında arttı.

2015’te Paris’te yapılan COP21 İklim Zirvesi’nde küresel ısınmanın bu yüzyılın sonuna kadar en fazla 1,5 derece olacak şekilde sınırlandırılması hedefleniyor. Aksi halde yüz milyonlarca insanın yaşamını doğrudan etkileyecek doğal afetlerin meydana gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz