ÜNİVDER: Ataerkil gericiliğin üniversitede yeri yok

0
266

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği yaptığı açıklamada, “Kadınları doğrudan hedef alan böyle kişilerin derhal üniversite ile ilgisinin kesilmesini talep ediyor, tüm üniversite bileşenlerini süreci takip etmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER), katıldığı bir programda üniversiteler için “neredeyse fuhuş evleri” diyen Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na ilişkin açıklama yaptı.

“Ataerkil gericiliğin üniversitede yeri yoktur” denilen açıklamada, “Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği olarak kadınları doğrudan hedef alan böyle kişilerin derhal üniversite ile ilgisinin kesilmesini talep ediyor, tüm üniversite bileşenlerini süreci takip etmeye çağırıyoruz” diye belirtildi.

“SALDIRI ÇOK YÖNLÜ”

Üniversite fikriyatı, özgür üniversite iklimi, fikir özgürlüğü saldırı altında olduğu ifade edilen açıklamada, “Bu saldırı çok taraftan geliyor ve çok yönlü. Gerici, cinsiyetçi, ataerkil zihniyet üniversitede kolayca barınabiliyor ve akademisyen olarak da karşımıza çıkabiliyor” diye kaydedildi.

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun üniversiteler “neredeyse fuhuş evleri” demesinin vahim bir saldırı olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu saldırı her gün katledilen kadınların eğitim haklarına saldırıdır ve doğrudan kadın öğrencilerimizi hedef almaktadır. Ülkenin muhafazakar kesimlerine kızlarınızı üniversiteye  göndermeyin mesajıdır ve kesinlikle kabul edilemez” denildi.

(HABER MERKEZİ)

 

açıklamapirhaSakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir SofuoğluÜniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz