Varşova’da binlerce kişi kürtaj için yürüdü

0
250

Çoğunluğu kadınlar ve gençlerden oluşan eylemciler, kent merkezinden geçerek Başbakan yardımcısı Jaroslaw Kaczynski’nin evine doğru yürüdü.

Jaroslaw Kaczynski, etkili bir muhafazakar olarak değerlendirilirken, Anayasa Mahkemesi’nin kararının gerçek sorumlusu olarak gösteriliyor.

Polis yürüyüş sırasında bir çok kez eylemcilerinin yolunu kapamaya çalıştı. Polis sonunda, evin bulunduğu sokakta yolu kesebildi.

Kaczynski’nin evi, eylemcilerin düzenli hedefi haline geldi. Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece de hükümeti gıda ürünlerindeki düşüşe karşı sessiz kalmakla suçlayan çiftilerden oluşan bir grup, Jaroslaw Kaczynski’nin evinin önüne ölü bir domuz bırakmış, sokağa patates ve yumurta dökmüştü.

Polonya’da kürtaj yasağına karşı kitlesel yürüyüşler 22 Ekim’de başladı. İktidardaki aşırı Katolik Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) tarafından reformdan geçirilerek iktidarın hizmetine sokulan Anayasa Mahkemesi, kürtaj hakkını sadece hamile kadın için ölüm tehlikesi vakaları ve tecavüz veya ensest ilişkiden kaynaklanan hamileliklerle sınırlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz