Mardin’de gözaltı, Urfa’da tutuklama

0
249

Kızıltepe’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 3 kişi gözaltına alındı. Urfa’da da Şükrü Kahraman adlı yurttaş tutuklandı 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında İhsan Kılınç, Abdullah Kılınç ve Kemal Oral isimli yurttaşlar gözaltına alındı. Önceki yıllarda Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nde (DBP) siyasi çalışma yaptıkları öğrenilen üç yurttaşın da Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Öte yandan aramalar sırasında evlerin dağıtıldığı belirtildi.

Urfa’da 1 kişi tutuklandı

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Yalçınkaya (Axirtoş) Mahallesi’nde 30 Kasım’da polis ve jandarmanın katılımıyla yapılan ev baskınında gözaltına alınan Şükrü Kahraman adlı yurttaş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. İstanbul’da yürütülen bir soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenilen Kahraman, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla savcılığa ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kahraman, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBIS) aracılığıyla katıldığı İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

MARDİN

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz