‘Maraş Katliamının acısı dinmedi, hesabı verilmedi’

0
449

AKD Genel Sekreteri Ali Özveren, Maraş Katliamı’nın acısının aradan 42 yıl geçmesine karşın devam ettiğini belirterek, “bir daha bu tür olayların yaşanmaması, katliamların olmaması için 21 Aralık Pazartesi günü Yörükselim Cemevin’de bölgedeki yönetici arkadaşların katılımıyla anmamızı yapacağız” dedi.

Haberin videosu;

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Sekreteri Ali Özveren, Maraş Katliamı’nın 42. Yıl dönümüne ilişkin konuştu.

Özveren, Maraş’ta bir hafta boyunca Alevilere bir katliam yapıldığını belirtip, “Maraş Katliamına gelinen süreçte Kırıkhan’da başlayarak Erzincan, Malatya ve 1972 Elbistan olaylarını da hatırlanmalıdır. Adım adım 12 Eylül’e götürülen bir süreç yaşanıyordu” diyerek yaşanan katliamların bir plan çerçevesinde gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

“MARAŞ KATLİAMI, DÜN OLMUŞ GİBİ HALEN BELLEKLERİMİZDE”

“Maraş Katliamı, 42 yıl önce yaşandı ancak dün olmuş gibi halen belleklerimizde” diyerek sözlerine devam eden Özveren, “Maraş’ta başlayan olayların önüne bir hafta boyunca geçilmemişti. Bu da acı bir gerçek. Orada insanlar katledildi, çocuklar kaynak sulara atıldı ve bu vahşete karşı bir yıl boyunca süren yargılamalarda bir sonuç çıkmadı. Düşünebiliyor musunuz bir hafta boyunca Maraş kent merkezinde bu katliamlar yaşanacak, yüzlerce insan yargılanacak ve kimse ceza almayacak. Tam tersi bu olayları kışkırtan, organize eden insanlar daha sonra devlet tarafından ödüllendirildi, milletvekili yapıldı” dedi.

“PANDEMİDEN DOLAYI MARAŞ’TA SEMBOLİK BİR ANMA OLACAK”

Aleviler ve kurumları eskisinden daha örgütlü olduğunu ifade eden Özveren, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sene pandemiden dolayı Maraş’ta kitlesel bir eylem olmayacak. Sembolik bir anma olacak. Ayın 21’i Pazartesi günü Yörükselim Cemevin’de bölgedeki yönetici arkadaşların katılımıyla anmamızı yapacağız. Bu anmaları yaparken bir daha bu tür olayların yaşanmaması, katliamların olmaması için yapıyoruz. Katliamda katledilen yüzlerce insanın yakınları, aileleri ve Alevi kurumları olarak anıt yapılmasını istiyoruz.”

Diren KESER/MERSİN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz