Laboratuvarda üretilen ete ilk onay Singapur’dan

0
235

ABD’li Eat Just isimli şirketin laboratuvarda ürettiği ‘tavuk etine’ ilk satış onayı Singapur’dan geldi

ABD’li Eat Just isimli şirketin laboratuvarda ürettiği ‘tavuk etine’ ilk satış onayı Singapur’dan geldi. Şirketten yapılan açıklamada, bu onayın ‘etin hayvan öldürülmeden üretildiği bir geleceğin kapısını açabileceği’ belirtildi. Biyoraktörlerde, hayvan öldürülmeden üretilen et, dünyadaki ilk satış onayını Singapur’dan aldı. ABD’li Eat Just adlı şirket tarafından üretilen ‘tavuk parçaları’ Singapur Gıda Ajansı’nın güvenlik onayından geçti ve şirket bu onayın, ‘etin hayvan öldürülmeden üretildiği bir geleceğin kapısını açabileceğini’ söyledi. İçerik Yok

Üretim arttıkça fiyatı düşecek

Eat Just’ın ürünü bin 200 litrelik bir biyoreaktörde üretiliyor ve daha sonra bitki bazlı içeriklerle birleştiriliyor. Ürün, normal tavuğa göre çok daha pahalı ve sadece Singapur’daki bir restoranda satılacak ancak şirketten yapılan açıklamada üretim boyutları büyüdükçe, fiyatın ucuzlayacağı belirtildi.

Nasıl üretiliyor?

Üretim sürecini başlatan hücreler, bir hücre bankasından geliyor ve bir tavuğun kesilmesini gerektirmiyor, çünkü bu hücreler canlı hayvanlardan biyopsilerle alınabiliyor. Büyüyen hücrelere verilen besleyici içeriğin tümüyse bitkilerden elde ediliyor. Singapur’da üretilen kültür etinde, büyüme ortamında sığır fetüsünden alınan kandan elde edilen serum da bulunuyor, ancak bu tüketimden önce, büyük ölçüde yok ediliyor. Şirket bir sonraki üretim hattında bitki temelli serum kullanılacağını, iki yıl önce onay süreci başladığında Singapur’da bunun bulunamadığını belirtti.

Kaynak: BBC TÜRKÇE

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz