İran’dan Trump’a ’maceracılık’ uyarısı

0
240

ADB Başkanı Donald Trump, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Irak’ta Amerikalılara yönelik ölümcül bir saldırı olması halinde İran’ı sorumlu tutacağını belirtti.

Trump’ın açıklaması, İranlı general Kasım Süleymani’nin ölüm yıldönümü öncesine denk geldi. Süleymani, 3 Ocak 2020’de ABD tarafından Bağdat’ta öldürülmüştü.

Trump Twitter üzerinde yaptığı açıklamada “Bağdat’taki büyükelçiliğimiz Pazar günü bir çok roket atışının hedefi oldu. Tahmin edin nereden geldiler: İRAN’dan” derken, bir fotoğraf da paylaştı.

Yeni roket atışları olacağına dair spekülasyonlar duyduklarını ifade eden Trump, “Eğer bir Amerikalı ölürse, İran’ı sorumlu tutacağım” diye uyardı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de Twitter üzerinden cevap vererek, Trump’ın “İran’ı ihtiyatsız bir şekilde suçlamak için değersiz bir foto kullandığını” belirtti.

Trump’ın “tüm maceracılığın sorumluluğunu tamamen üstlenmesi gerektiğini” ifade ederken, Amerikan başkanını “yurtdışında kendi vatandaşlarını tehlikeye atmak” ve ABD’de Covid-19 karşısında yaşanan “felaket düzeydeki başarısızlık”tan dikkatleri başka yöne çekmeye çalışmakla suçladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz