‘Hak ihlalleri konusunda İHD ve Alevi kurumları birlikte çalışmalı’-VİDEO

0
252

PSAKD Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Atlı, Alevilere yapılan hak ihlallerinin insan hakları kurumları tarafından yeterince görülmemesine ilişkin, “İHD başvuruya gerek kalmadan bu vatandaşların hak ihlali yapıldı denmeden de bir saha çalışması yapıp bu yönde bir rapor hazırlaması gerekir” dedi.

PSAKD Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Atlı, Alevilere yapılan hak ihlallerinin insan hakları kurumları tarafından yeterince görülmemesine ilişkin PİRHA’ya konuştu.

“İHD’NİN BAŞVURU OLMADIĞINDA DA HAK İHLALLERİYLE İLGİLİ SAHA ÇALIŞMASI YAPMASI GEREKİR”

Aydın Atlı, hak ihlaline uğrayan kişiler yaşadıkları hak ihlali sonrasında İHD’ye başvuruyor ve İHD’de harekete geçtiğini vurgulayarak, “Aleviler öncelikle kendi kurumlarına başvuruyorlar. Birçok ilimizde Alevi yurttaşlarımızın evleri çarpı kırmızıyla işaretleniyor ya da onlarla ilgili ölüm tehditleri yapılıyor. Bunları yaşayan Aleviler, öncelikle kendi kurumlarına, derneklerine veya bağlı bulundukları cemevine iletiyorlar” dedi.

“KURUMLAR BİR KOMİSYON OLUŞTURUP BİRLİKTE ÇALIŞMALIDIR”

“Burada bir aksaklık var. Nedir bu aksaklık? diye soran Atlı, “İHD başvuruya gerek kalmadan bu vatandaşların hak ihlali yapıldı denmeden de bir saha çalışması yapıp bu yönde bir rapor hazırlaması gerekir diye düşünüyorum. İHD’nin başvuru olmadığında da hak ihlalleriyle ilgili saha çalışması yapması gerekir. Tabi ki bu hak ihlalleri ile ilgili olarak da İHD ve Alevi kurumları birlikte çalışması gerekir. Beraber bu yönde aydınlar olsun, barolar veya diğer kurumlar olsun birlikte çalışmaları gerekir. Herkes ayrı ayrı tek başına çalışmaktansa bu kurumların bir komisyon oluşturup birlikte çalışmasında fayda vardır. O zaman sanırım başarı da elde edilir” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz