Filistinliler Biden’ın “olumlu rol” oynayacağını umut ediyor

0
242

Ortak açıklama, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Abdul Geyt arasında Kahire’de yapılan görüşme ardından yapıldı.

Açıklamaya göre her iki yönetici, özellikle ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerinin sonuçları ışığında “Filistin sorunundaki gelişmeleri” konuştular.

Filistinliler Biden’ın zaferini selamlarken, Filistin Yönetimi ve Arap Birliği, yeni Amerikan yönetiminin “İki devletli bir çözüm arayışında ABD’nin daha aktif ve olumlu bir rol oynamanın yolunu açacağını” umut ettiklerini belirtti.

Donald Trump yönetimi tartışmalı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettikten sonra Filistinliler Washington ile ilişkilerini kesmişti.

Mahmud Abbas, Biden ile Amerikan-Filistin ilişkilerinin “iyileştirilmesi” ve Filistinlilerin “adalet ve onurunu” güvenceye almak amacıyla “birlikte çalışmak” için sabırsızlandığını ifade etti.

Mahmud Abbas, Filistinlilere destek toplamak için bölge turunu açıktı. Abbas, Pazar günü Ürdün Kralı II. Abdullah ile de görüştü.

Ürdün Kraliyet Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kral Abdullah “Filistin-İsrail çatışmasına son vermek için uluslararası çabaları yoğunlaştırma” çağrısında bulunurken, “iki devletli çözüme de vurgu” yaptı.

Abbas’ın Pazartesi günü Mısır Devlet Başkanı Abdul Fettah El Sisi ile de görüşmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz