Edremit Demokrasi Platformu taleplerini açıkladı

0
261

Edremit Demokrasi Platformu, Türkiye’de gittikçe artan baskı politikalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Krizin ve salgının bütün yükünü işçi sınıfına ve emekçilere yüklemek isteyen hükmet, işçi ve emekçilerin örgütlü güçlerine yönelik baskı ve sindirme politikalarına hız verdi”

Edremit Demokrasi Platformu gittikçe artan baskı politikalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Barolara, Odalara, Tabipler  Birliğine, muhalif siyasi partilere, gazetecilere, demokratik kitle örgütlerine, inanç örgütlerine yönelik baskı, sindirme, gözaltı, tutuklama saldırılarına her geçen gün bir yenisi eklendiği belirtildi.

Krizin ve salgının bütün yükünü işçi sınıfına ve emekçilere yüklemek isteyen hükümetin, işçi ve emekçilerin örgütlü güçlerine yönelik baskı ve sindirme politikalarına hız verdiği belirtilen açıklamada ayrıca, “6 milyon seçmenin oyunu alan, Türkiye’nin üçüncü büyük siyasi partisinin kazandığı belediyelerin neredeyse hepsine kayyum atanıyor, milletvekilleri hakkında fezlekeler düzenleniyor, seçilmiş belediye eş başkanları, politikacılar, parti genel başkanları uyduruk gerekçelerle anayasa ve yasalar ayaklar altına alınarak tutuklanıp yıllarca hapsediyor” ifadelerine yer verildi.

“İŞ, EKMEK, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK TALEPLERİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

İçerde ve dışarda sıkışan ve giderek kan kaybeden tek adam tek parti rejimi yalnızlaşan bir dış politika ile içerde milliyetçi, ırkçı söylem ve mafyatik yöntemlerle toplumun diri güçlerine gözdağı verme, sindirme politikası izlediğine vurgu yapılan açıklamada, “Şimdi sıra emek örgütlerine ve sendikalara geldi. Tüm Emekli Sen kapatılırken, DİSK Emekli Sen’e kapatma davası açılmıştır. Emek, barış ve demokrasi mücadelesinin öncülerinden olan kamu emekçilerine yönelik keyfi soruşturma ve gözaltılar kabul edilemez. Emekçilerin mücadeleci güçlerini bu baskılarla sindirebileceklerini düşünen AKP saray rejimi fena halde yanılmaktadır. Emekçilerin kriz ve salgından kaynaklı taleplerini karşılamak yerine baskı ve zor yoluyla iktidarını sürdürmek isteyenleri uyarıyoruz. İş, ekmek, barış ve özgürlük taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Son günlerde Edremit Eğitim-Sen ve KESK üyelerine yönelik gözaltılar ve keyfi soruşturmalar bu baskıların devamı niteliğindedir. Savcılığa çıkarılan eğitim emekçileri ve emekli kamu emekçilerine sorulan sorular anayasal ve yasal hakların ayaklar altına alındığının göstergesi gibidir” denildi.

“ACI REÇETE DEĞİL, İNSANCA YAŞANACAK ASGARİ ÜCRET İSTİYORUZ”

Her sene işçiler ve emekçiler sefalet ücretine mahkum edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Asgari ücretle geçimini sürdüren milyonların halini anlamaktan uzak olanların oluşturduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılı asgari ücretini belirlemek üzere toplandı. Türk İş 2020 yılı açlık sınırını 2482 lira olarak açıkladı. Gıda fiyatları yıl boyunca sürekli arttı. Elektriğe, doğalgaza, temel tüketim mallarına gelen zamlar, işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, kamu emekçilerinin belini bükmeye devam ediyor. Ancak hükümet emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarını insanca düzeye çıkarmak yerine salgının ve krizin yükünü de bizlere yıkacak acı reçeteleri dayatıyor.

Edremit Demokrasi Platformunun talepleri:

-Pandemi bahane edilerek temel hak ve özgürlüklere müdahaleye derhal son verilsin.

-Emek ve meslek örgütlerine, emekten ve demokrasiden yana güçlere , sendikalara yönelik baskılar son bulsun.

-Özelde Edremit ilçemizde Eğitim Sen ve KESK üyelerine yönelik baskı ve soruşturmalara derhal son verilsin

-Asgari Ücret Vergi Dışı Bırakılsın, Vergide Adalet Sağlansın.

-Salgınla mücadele için; en az 21 gün tam kapanma sağlansın.

-Kamu ve özelde çalışan herkese ücretli izin verilsin.

-Esnafın, üretici köylünün, emeklinin ve yoksulluk sınırı altında yaşayan herkesin kredi kartı ve kredi borçları pandemi süresince ertelensin.

-Çalışması zorunlu ve devamlılık gerektiren iş yerlerinde çalışma süreleri azaltılmalı.

-Çalışanların sağlığı ile ilgili her türlü tedbir alınmalı.

-Özel hastaneler kamulaştırılmalı.

-Herkese ücretsiz aşı yapılmalı.

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz