Boko Haram yine katliam yaptı: En az 27 ölü

0
264

Katliamın gerçekleştiği Tumur köyünün bağlı olduğu Bosso ilinden bir yetkili, AFP’ye yaptığı açıklamada “Boko Haram’ın işi olan bu saldırıda resmi olarak 27 ölü ile yaralılar ve kayıplar var” dedi.

Saldırının gerçekleştiği köy Nijerya sınırı yakınında bulunuyor.

Görgü tanıkları ve yerel seçilmişlerin de saldırıyı doğruladığı bildirildi.

Bosso yetkilisi, bazı kurbanların kurşunla öldürüldüğünü, bazılarının da yaşadıkları evlerde yanarak can verdiğini belirtti.

Yetkili, “800 ve 1000 arasında ev yakıldı. Merkezi pazaryeri ve çok sayıda araç da yakıldı” dedi.

Adını vermeyen yerel bir seçilmiş, “İnanılmaz bir barbarlıkla gerçekleşen bir saldırıydı. Köyün yüzde 60’a yakını yok edildi” diye belirtti.

Saldırı, ülkede belediye ve bölgesel seçimlerin yapıldığı güne denk geldi.

2019 yılında Nijerya’da ortaya çıkan Boko Haram, Nijerya, Çad, Nijer ve Kamerun arasındaki sınırda geniş bir bataklık alan olan Çad gölü havzasında bir çok üs kurdu.

Boko Haram, 2016’da ikiye bölündü. Katliamlar gerçekleştiren grubun bir parçası, kurucusu Ebubekir Şeku ile yoluna devam ederken, diğer yarısı DAİŞ çetelerine bağlı olarak Batı Afrika İslam Devleti adıyla Çad Gölü çevresine yerleşti.

Nijerya makamları Boko Haram ile DAİŞ bağlantılı diğer kol arasında bir ayrım yapmıyor.

28 Kasım günü Nijerya’nın Borno eyaletindeki Maiduguri’ye 15 kilometre mesafedeki Zabarmari köyü yakınında bir pirinç tarlasında 76 köylü katledilmişti. Bu katliamı Ebubekir Şeku’ya bağlı grup üstlenmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz