Avrupalı heyetten Özerk Yönetim’e ziyaret

0
252

Almanya ve Finlandiya’dan oluşan bir heyet Kuzey ve Doğu Suriye’yi ziyaret ederek, DSM heyeti ile bir araya geldi

Almanya ve Finlandiya’dan oluşan bir heyet geçtiğimiz Perşembe günü Kuzey ve Doğu Suriye’yi ziyaret ederek Demokratik Suriye Özerk Meclisi Yönetimi heyeti ile bir araya geldi. Heyet Finlandiya Dışişleri Bakanlığı BM Özel Temsilcisi Yossi Tanner, Finlandiya Dışişleri Konsolosluk Yardımcısı Ante Bonkonen, Almanya Göç İşleri Müdürü Kurt George Stockell Fred ve Almanya Dış Konsolosluklar Yardım Bölümü Başkanı Manga Claes’ten oluşuyordu.

Birçok konu ele alındı

İki heyetin görüşmesinde Türkiye’nin saldırıları, Kuzey ve Doğu Suriye’deki son siyasi gelişmeleri, DSM’nin en son gerçekleştirdiği kongre, Özerk Yönetim’in Cenevre ve Anayasa Komitesine katılmasının elzemliği konularının gündeme alındığı ifade edildi.

Görüşmelere ilişkin ANHA’ya bilgi veren Özerk Yönetim Dışişleri Dairesi Eş Başkanı Danya Remedan ve Dışişleri Büro Üyesi İbrahim Selac, “Bölgedeki insani durumu yanı sıra Türk devletinin insanlık dışı uygulamalarını değerlendirdik. Türk devletinin bir milyondan fazla insanın su ihtiyacını karşılayan Elok istasyonunu kapatmasını ve DAİŞ’li çetelerin yargılanmasını da ele aldık” dedi.

‘Gözlemlerimizi aktaracağız’

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı BM Özel Temsilcisi Yossi Tanner ise Özerk Yönetim ile diyalog kurmak ve bölgedeki kampları görmek için geldiklerini ifade etti. Kuzey ve Doğu Suriye Yönetimine kamplara verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiğini belirten Tanner, “Bölge halkı tüm imkansızlıklara rağmen kendisini korumaya çalışıyor. Kampların ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Terör ve şiddete karşı mücadeleyi destekliyoruz. Güvenlik için bu kaçınılmazdır. Gözlemlerimizi hükümetimize aktaracağız. Bölgenin acil olarak barışa ihtiyacı var” dedi.

Almanya Göç İşleri Müdürü Kurt George Stockell Fred da şunları dile getirdi, “Biz insani ihtiyaçlar için Özerk Yönetim ile bir araya geldik. Almanya’nın insani konularda yapacağı yardımları tartıştık. En büyük dayanışma uluslararası ölçekte insani örgütlerinin yardımıdır”.

Heyet bu sabah Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim’i ile bir araya gelerek bir grup Alman ve Finlandiyalı çocuğu ülkelerine götürmek için teslim aldı. Heyet ve Qamişlo Dışişleri İlişkiler Dairesi arasında konuya ilişkin protokol imzalandı.

QAMİŞLO

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz