Almanya Neonazi bir grubu daha yasakladı

0
254

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Sturmbrigade 44” veya “Wolfsbrigade 44” adıyla bilinen grubun sanal ağlarda “nefret yaydığı ve nasyonal-sosyalist bir devletin kurulmasını vaat ettiği” belirtildi.

Bakanlık, grubun Adolf Hitler ile ırkçı ve Yahudi karşıtı ideolojisine hayranlığını açıkça ifade ettiğine dikkat çekti.

Yılın başından bu yana dört Neo-Nazi grup yasaklandı. Daha önce Ocak, Mart ve Haziran aylarında benzer kararlar almıştı.

Bu Salı günü sabah saatlerinde 190 dolayında polis üç eyalette grubun 11 üyesinin evlerine baskın düzenledi. Polis, bıçak ve kundaklı yay dahil silahlar ele geçirirken, gamalı haç ve Nazi bayrakları gibi propaganda objeleri buldu.

Almanya’da son yıllarda aşırı sağcı tehdit arttı. Ülkenin doğusundaki Halle’de Ekim 2019’da bir sinagoga yönelik saldırı boşa çıkarılırken, Hanau’da Şubat ayında aralarında Kürtlerin de olduğu 9 kişi ırkçı bir saldırı sonucu katledildi.

İçişleri Bakanlığı’na göre 2019 yılında çoğunluğu aşırı sağcılar tarafından işlenen cinayetler, Yahudi karşıtı ve İslamofob suçlar yüzde 14 oranında arttı.

Haziran 2019’da mültecilerin kabul edilmesinden yana muhafazakar seçilmiş Walter Lübcke evinde katledilmişti. Bu cinayete ilişkin aşırı sağcı iki sempatizan yargılanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz