AB sınırlarında göçmenlere şiddeti anlatan kara kitap

0
221

“Geri göndermelerle ilgili kara kitap”, 1.500 sayfadan oluşuyor ve 900’e yakın tanıklığa dayanıyor. Kitaptaki olaylar en az 12.654 kişiyi ilgilendiriyor.

Kitapta geçen olaylar, 2017 yılından bu yana İtalya, Slovenya, Macaristan, Yunanistan ve Hırvatistan ile AB dışında bulunan Sırbistan ve Bosna gibi diğer Balkan ülkelerinde yaşananları anlatıyor.

“Border Violence Monitoring Network” adlı sivil toplu örgütü ağının hazırladığı kitapta, sopalı şiddet, hırsızlık, kişisel eşyaların yıkımı, köpekli saldırı gibi şiddeti olayları var.

Belçika haber ajansı Belga’nın haberine göre GUE parlamenteri Cornelia Ernst, “En acımasız diktatörlükleri anımsatan acımasız, sadist ve aşağılayıcı şiddetin sonu gelmeyen hikayeleri karşısında derinden sarsıldık” dedi.

Ernst, bu kara kitabın “bu suçlara bir son vermeye ve sorumlu hükümetleri bu eylemlerden sorumlu tutmaya” katkı sunacağını umut ediyor.

Belge niteliğindeki kitap, Avrupa İçişleri Komiseri Ylva Johansson’a Cuma günü teslim edildi.

Johansson, AFP’ye gönderdiği açıklamasında “Geri göndermeler Avrupa mevzuatına ve sığınma hakkına uygun değildir” dedi.

Kitapta, göçmenlere karşı elektroşok silahı kullanımına da tepki gösterilirken, soyunmaya zorlanan ilticacılar ile temel ekipmanların olmadığı tesislerde tutulmaya da dikkat çekiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz