Maraş ve cezaevi katliamları Antalya’da da unutulmadı

0
268

Antalya Alevi Bileşenleri ile Emek ve Demokrasi Güçleri Maraş ve 19 Aralık Cezaevi Katliamları için anma düzenledi.

Antalya Alevi Bileşenleri ile Emek ve Demokrasi Güçleri, Antalya’da Attalos Heykeli önünde Maraş ve 19 Aralık Cezaevi katliamlarının yıl dönümünde anma yaptı.

“19-24 Aralık 1978 Maraş, 19-22 Aralık 2000 Hapishane Katliamlarını Unutmadık” pankartlarının açıldığı anmada “Akıtılan bunca kanın hesabı sorulana kadar her alanda olacağız” denildi.

Açıklamada ayrıca Roboski Katliamı da hatırlatılarak “Tüm katliamların hesabı sorulup, sorumlular yargılanmadıkça bu ülkeye adalet, barış ve demokrasi gelmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

Saldırıların faili meçhul kalması durumunda yeni katliamların yaşanabileceğine dikkat çekilen açıklamada “Mafya reisleri etrafa tehditler savururken, hakkını arayan madencilerin yerlerde sürüklendiği ülkemize adalet gelmeyecektir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Laik, tam bağımsız, demokratik, özgür bir ülkede eşit haklarla, eşit koşullarda, barış içinde, bir arada yaşama inadından vazgeçmeyen bizler; demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yeşermesini istediğimiz bu coğrafyada katliamlarla yüzleşmenin şart olduğunu düşünüyoruz.

<

p style=”font-weight: inherit; font-style: inherit;”>Akıtılan bunca kanın hesabı sorulana kadar, her alanda varolacağız. Bu ülkedeki farklı inanç ve kültürlere mesafe koymadan, ötekileştirmeden, bu kan gölüne çevrilen topraklara barış, eşitlik, adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz