Kenanoğlu: İnsanlığın gördüğü en vahşi katliamlardan bir tanesi Maraş Katliamıdır

0
268

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Meclis’te yaptığı konuşmada Maraş Katliamı’nın insanlığın gördüğü en vahşi katliamlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Kenanoğlu, “‘Maraş Katliamı özetle bir kadının kocasına beni sen öldür onların eline bırakma diye haykırdığı bir katliamdır. Bu konular susalım, bir daha konuşmayalım demekle kapatılmıyor. Çünkü acılar devam ediyor” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Maraş Katliamı’nın 42. yıl dönümüne dair konuşma yaptı.

Kenanoğlu konuşmasında, “Bugün Maraş Cemevi başkanına bir tebligat yapılmış ve ‘Maraş’ta 31 Aralık’a kadar bütün etkinlik ve anmalar yasaklanmıştır’ denilmiş. Berlin parlamentosunun önünde Yahudi anıt mezarlığı var, neden? Katliamla yüzleşmek için. Peki siz ne yapıyorsunuz? Cemevi başkanına ‘Maraş’ta hiçbir anma yapamazsınız’ diyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“MARAŞ KATLİAMI, İNSANLARIN ACISINI HAFİFLETEREK UNUTULABİLİR”

Kenanoğlu, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“Maraş Katliamı insanlığın gördüğü en vahşi katliamlardan bir tanesidir. Maraş Katliamı özetle bir kadının kocasına beni sen öldür onların eline bırakma diye haykırdığı bir katliamdır. Bu konular susalım demekle kapatılmıyor çünkü acılar devam ediyor. Maraş Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin birçoğunun hala mezar yerleri belli değil, yani aileleri halen mezar başında dua edemez durumdalar. Maraş Katliamı, insanların acısını hafifleterek unutulabilir. Ama bu insanların acısının üstüne kül örterek, o insanların acısını dindirmeden bunlardan kurtulmak mümkün değildir. Acılar soğutulduğu sürece bu sorumluluktan kurtulabiliriz.”

PİRHA/ANKARA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz