Fransa’da kağıtsızların eylemleri sürüyor

0
211

Özellikle salgın döneminde düşük ücretle en riskli işlerde çalışan on binlerce kişinin durumları belirsizliğini koruyor.

Fransa genelinde sayıları yüz binlerle ifade edilen ve ‘kağıtsızlar’ olarak da bilinen statüsüz (oturum izni olmayan) bireylere ilişkin henüz kesin bir çözüm sunulmuş değil.

Ülke genelinde Mayıs, Haziran ve Ekim aylarında eylemler düzenleyen kağıtsızlardan binlercesi dün de eylemdeydi. Başkent Paris’in yanı sıra ülkenin önde gelen kentleri Bordeaux, Marsilya ve Strasburg’da bir araya gelen binlerce kişi, özellikle Covid-19 salgını nedeniyle kendilerinin en güvensiz ve düşük ücretli işlere koşturulduklarına dikkat çektiler.

‘Kağıtsızlar tehlikede’, ‘Ulusal fedakarlığı biz yapıyoruz’ sloganlarıyla düzenlenen eylemler, yaklaşık 200 kadar derneğin üyesi olduğu bir kolektifin çağrısıyla düzenlendi. Eylemlere katılanların çoğunluğunu Afrika ülkelerinden gelenler oluşturuyordu.

Sayıları 300 bin ila 600 bin arasında tahmin edilen statüsüz göçmenlerin birçoğunun yıllardır Fransa’da yaşadığı biliniyor. Ancak hükümet bu soruna kesin çözüm bulmak yerine sadece birkaç yüz göçmenin vatandaşlık hakkına kavuşmasına karar verdi. Vatandaşlıktan sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Marlene Schiappa, geçtiğimiz ay 334 göçmenin vatandaşlık hakkı almasına dair sürecin devam ettiğini duyurmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz