Amanos Dağları zamana güzelliği taşıyor

0
266

Amanos Dağları, tüm cömertliği ve rızalığı ile sırtlarındaki köylerde yaşayanlar için kışlıklarını karşılayacakları ve sağlıklarını koruyacakları imkanlar sunup, içinde barındırdığı tüm canlılara da türlerini yaşatacakları alanlar oluştururken, her mevsimde ise farklı bir güzellik sunuyor.

Hatay, Osmaniye, Maraş ve Antep’e yaslanmış Amanos Dağları, Maraş’ın Sır Baraj Gölü’nden başlayıp Hatay’ın Samandağ kıyılarına doğru yaklaşık 175 kilometre boyunca uzanan dağ silsilesidir.

Avrupa’nın korumada öncelikli yüz orman alanından bir olan Amanos Dağları, bütünlüğü bozulmamış ormanları, çeşitli yaşam alanları, farklı jeolojik yapıları, sarp kayalıkları ve mağaraları, korunaklı vadileriyle yaban hayatı açısından önemlidir. Bölgenin orta ve güney kesiminde batı yamaçlardan doğarak Akdeniz’e dökülen ve çoğu yazın kuruyan küçük akarsular doğu-batı yönlü pek çok vadiyi, alanda kuzey ve güney bakılı yamaçları ve bu vadi tabanları da kıyıda genişleyerek kıyı ovalarını oluşturur.

Amanos Dağları, tüm cömertliği ve rızalığı ile sırtlarındaki köylerde yaşayanlar için kışlıklarını karşılayacakları ve sağlıklarını koruyacakları imkanlar sunarken, içinde barındırdığı tüm canlılara da türlerini yaşatacakları alanlar oluşturuyor.

Amanos Dağları, doğaseverlerin yürüyüş güzergahları ve temiz havanın, dinginliğin ve şehirden uzak kendini doğanın bir parçası haline getirmesini sağlarken, her mevsimde ise farklı bir güzellik sunuyor.

PİRHA/İSLAHİYE

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz