Nijerya’da saldırı ardından kaybolan yüzlerce çocuk aranıyor

0
276

Güvenlik kaynaklarına göre 11 Aralık Cuma akşamı, motosikletli silahlı kişiler ülkenin kuzeyindeki Katsina’da bir ortaokula geldi.

Güvenlik güçleri ile grup arasındaki çatışma arasında kalan yüzlerce öğrenci çevredeki ormanlık alana kaçtı, bir kısmı da silahlı grup tarafından kaçırıldı.

Saldırıdan bir gün sonra olay yerini ziyaret eden eyaletin valisi Aminu Bello Masari, “Şu anda bile ordu ormanlık alanda çetelerle çatışıyor. Alıkonulan çocukları bulmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Vali kaç çocuğun kaçırıldığı konusunda net bir sayı olmadığını belirtirken, “Okulda 839 kayıtlı öğrenci var ve şimdilik, 333’ünden haber alamıyoruz” dedi.

Öğrencilerin ormandan çıkmaya devam ettiğini belirten Masari, bir çok öğrencinin sınıf arkadaşlarının saldırganlar tarafından kaçırıldığını söylediğini aktardı.

Saldırıdan bu yana Katsina eyaletindeki tüm ortaokullar kapalı bulunuyor. Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, Cumartesi günü yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, “masum çocukları” hedef alan “alçakça saldırı” dedi.

Buhari, okullarda güvenlik önlemlerinin arttırılacağı sözünü verdi. BM çocuk fonu UNICEF de Pazar günü bir açıklama yaparak, alıkonulan tüm çocukların koşulsuz serbest bırakılmasını istedi.

Nijerya’nın merkezi ve kuzeyindeki kırsal alanlarda yıllardan beridir silahlı çeteler, bazen yüzlerce kişilik gruplar halinde terör estiriyor. Bu çeteler, büyük çapta hayvan hırsızlığı ve alıkoymalar gerçekleştirirken, bazen fidye için yapıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz