Dünyanın deniz altındaki ilk kavşağı yakında açılacak

0
271

Faroe Takımadası, 19 Aralık günü adalarından ikisi olan Streymoy ve Eysturoy’u birbirine bağlamak için yeni bir tünelin açılışını yapacak.

11 kilometre uzunluğundaki geçit, okyanus altında 187 metreye kadar iniyor ve dünyanın deniz altındaki ilk kavşağını da oluşturuyor. Kavşak, iki adayı birleştiren büyük tünel projesinin bir parçası olarak yapıldı.

Tünelin inşası 2016’da başlamıştı. Her iki ada arasında yolculuk yapmak için okyanusu aşmak, diğer bir ifadeyle en az 60 kilometrelik yol kat etmek gerekiyordu.

Tünelden geçişin fiyatı henüz belirlenmedi. Ancak Temmuz ayında bir internet sitesinin yaptığı tahmine göre, yıllık abonelik yapıldığında bir otomobil için 75 Danimarka kronu (10 euro) olacak.

Eysturoyartunnilin, yaklaşık 360 milyon Euro’luk büyük bir projenin parçası olarak inşa edilen iki tünelden ilkini oluşturuyor.

Sandoyartunnilin olarak adlandırılan ve benzer uzunluktaki ikincisi tünel ise, Streymoy’u daha güneydeki Sandoy adasına bağlayacak. Bu ikinci tünelin inşaatının 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz