UICN: Doğal sit alanlarının üçte biri tehlike altında 

0
230

Bin 400’ün üzerinde kuruluş ve hükümetin temsil edildiği Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (UICN) tarafından yayınlanan son rapor, dünya üzerindeki doğal alanların ciddi tehlike altında olduğunu gösteriyor. 

Rapora göre, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından doğal mirasın parçası kabul edilen dünya üzerindeki 252 doğal koruma alanının üçte biri yok olma tehlikesi içinde.

Toplamda 94 doğal sit alanı iklimsel değişiklikler, bu alanlara ait olmayan zararlı canlıların işgali gibi nedenlerle yok olabilir. 

Avustralya’daki Büyük Mercan Resifi örneğinde olduğu gibi bu doğal sit alanlarının kurtarılmasının önemine dikkat çekilen raporda, Meksika veya ABD’deki çok sayıda sit alanının da ‘kritik’ durumda olduğuna vurgu yapıldı.

Rapora göre, turizm, avcılık, yangınlar, sudaki kirlenme gidi nedenlerle tehlikede olan sit alanlarının sayısı 2017’den bu yana üçte bir artış gösterdi. 

Rapora göre, doğal sit ya da koruma alanlarının en az yüzde 7’sinin durumu ise oldukça kritik bir durumda ve acilen önlemlerin alınması gerekiyor. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz