Tutsak Saibaba için imza kampanyası

0
258

Hindistan Komünist Partisi (Maoist) ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle müebbet hapis cezası alan insan hakları savunucusu Profesör G.N. Saibaba, 21 Ekim’den bu yana açlık grevinde.

Kıyafet, ilaç ve kitap temin edilmediği için açlık grevinde olan Profesör G.N. Saibaba için dayanışma çağrısında bulunuldu. Aralarında KCDK-E, ATİK, Partizan, Yeşil Sol Parti, SYKP’nin de bulunduğun 24 kurum ve parti Saibaba’nın serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

Saibaba’ya ilişkin yapılan ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Delhi Üniversitesinde profesör olan Dr. G.N. Saibaba yüzde 90 engelli olmasına rağmen 2014 yılından beri Nagpur Merkez Hapishanesinde tutulmaktadır. Birçok kronik hastalıktan dolayı yaşamsal tehlikesi bulunan Saibaba için gerekli tıbbi ihtiyaçları karışlanmamakta, ailesinin göndermek istediği tıbbi malzemeler de reddedilmektedir. Ayrıca arkadaşları ve ailesinin kendisine gönderdiği kitaplar, mektuplar ve gazete kupürleri de aylardır verilmemektedir. Tüm bunlarla birlikte Dr. G.N. Saibaba aylardır COVİD-19’a yakalanma bahanesiyle Avukatlarıyla da görüştürülmüyor.”

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Ailesi, arkadaşları ve avukatları ile görüştürülmeyen Dr. G.N Saibaba’nın dış dünyayla iletişiminin kesilmek istendiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar belirtildi:

“Bizler aşağıda imzası bulunanlar; Dr. G.N. Saibaba’nın özgürlüğüne kavuşması, sağlıklı bir ortamda tedavisinin görülmesi, ilaçlarının, kitaplarının, mektuplarının ve gazetelerinin kendisine verilmesi için uluslararası kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz!

Dr. G.N. Saibaba’nın taleplerinin kabul edilmesi amacıyla 21 Ekim’den itibaren başlattığı açlık grevini kazanımla sonuçlanması demokratik kurumlara ve bireylerin Nagpur Merkez Hapishanesi ve Hindistan Adalet Bakanlığı üzerinde baskı kurması ile mümkündür! Uluslararası alanda tüm örgüt ve bireyleri Dr. G.N. Saibaba’nın direnişine destek vermesi için bulundukları alanlarda dayanışma kampanyalar örgütlemeye çağırıyoruz.”

İmzacılar:

* Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK)

* Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (UPOTUDAK)

* Partizan

* Uluslararası Kızıl Yardım

* Toulouse Kızıl Yardım

* Devrimci Mahkumları Savunma

* Maroko Halkının Mücadelesini Desteklemek İçin Eylem Komitesi

* Georges Abudallah’ın Serbest Bırakılması İçin Üniter Kampanya

* Corriente del Pueblo Sol Rojo -Mexiko

* Proleter Kızıl Yardım İtalya

* ICOR Avrupa Koordinasyonu

* Avrupa Göçmen Emekçiler Konfederasyonu (AvEGKON)

* Platforma Kurden Anatoliya Navin (PKAN)

* Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Avrupa (SYKP)

* Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK)

* Yeşil Sol Parti

* Kongreya Civakên Demokratîk a Kurdîstanîyên Ewrupa (KCDK-E)

* Avrupa Devrimci Demokratik Komün İnisiyatifi (ADDKİ)

* Komün Dergisi

* Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu (ADEF)

* Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP)

* Kürdistan Komünist Partisi

* Yaşanacak Dünya

* Nor Zartonk Avrupa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz