Pfizer: Aşı 25 Aralık’tan önce kullanıma sunulabilir

0
247

Almanya merkezli BioNTech ile Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının 25 Aralık’tan önce kullanımına sunulabileceği açıklandı.

Amsterdam merkezli Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından, Aralık ayı başlarında BioNTech-Pfizer ve Moderna tarafından geliştirilen aşılara geçici ruhsat verilebileceği açıklanmıştı.

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer’in Hollanda tıbbi sorumlusu Marc Kaptein, 25 Aralık’taki Noel Bayramı öncesi koronavirüs aşısına başlanmasının büyük olasılıkla mümkün olacağını açıkladı.

Hollanda Televizyonu’na konuşan Kaptein, Noel’den önce aşılamaya başlamanın, şirketin en büyük hayali olduğunu söyledi. Pfizer’in, bunu hırs haline getirdiğini vurgulayan Kapitein, “Bu senaryonun gerçeğe dönüşmesi gittikçe daha olası hale geliyor. Bu çok iyi bir haber” dedi.

AŞILAMADA ÖNCELİK YAŞLILARIN OLACAK

Diğer yandan Hollanda hükümeti de yaptığı toplantıda koronavirüs aşılarının ilk aşamada 60 yaş ve üzeri kişiler ile savunmasız gruplar ve sağlık çalışanlarına uygulanmasını kararlaştırdı.

Hollanda Sağlık Konseyi’nin tavsiyesi doğrultusunda öncelik, sağlık çalışanlarının yanı sıra, 155 bin huzurevi sakini ile bakımevlerinde kalan zihinsel engelliler ve bunların bakıcılarına verilecek. Daha sonra tıbbi rahatsızlığı bulunan 60 yaş üzeri kişiler ile toplumun diğer kesimleri aşılanacak.

Hollanda hükümeti ayrıca aşılama çalışmaları öncesi 25 milyon iğne ve aşıları korumak için süper dondurucular satın aldı.

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz