Oksijen terapisiyle ‘yaşlanmayı tersine çevirme’ iddiası

0
247

Times of Israel gazetesinde yer alan bir haberde, doktorların yaşlanmayı önleyecek bir tedavi geliştirdikleri iddiasına yer verildi.

Shai Efrati adlı doktora göre, 60 gün süren bir terapi sayesinde ‘telomer’ adı verilen kromozomların uç noktalarındaki yapıları beşte bir oranında uzatmak mümkün.

Gazeteye konuşan Efrati, “Yaşlanmaya karşı fiziki egzersizler yaparak ve beslenmemizi değiştirerek mücadele etmeye çalışıyoruz. Ancak bu çöküşü (yaşlanmayı) sadece yavaşlatıyor” dedi. Kendilerinin geliştirdiği terapi sayesinde ise kan hücrelerinin kalitesini iyileştirme ve biyolojik saati geriye almanın mümkün olduğunu iddia eden Efrati, “Bu ise yaşlanmayı tersine çevrilebilir bir hastalık olarak görmeye başlayabileceğimiz anlamına geliyor” diye ekledi.

OLUMSUZ ETKİLERİ OLABİLİR

Ancak Dr. Efrati’nin savunduğu oksijen terapisinin insan sağlığına zararlı olabileceği yönünde endişeler de var. Uzmanlar, pür oksijenin belirli bir süre alınmasına dayanan bu terapinin başka problemlere yol açabileceğini savunuyor.

Dr. Shai Efrati’nin savunduğu terapi Sagol adlı Shamir Hastanesi’ne bağlı bir araştırma merkezinde yürütülüyor. Fakat bu tedavi şimdilik sadece başta ABD’nin Florida eyaleti olmak üzere ülke dışındaki şirketlere sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz