‘İşten çıkarmalar durana kadar mücadeleye devam edeceğiz’

0
256
                    <strong>İşçi Kadın Meclisleri, Manisa Vestel yönetiminin, iş yerinde koronavirüs önlemleri alınmasını isteyen Tuğba Esentürk adlı işçinin işten çıkarıldığını duyurdu. Esentürk işten çıkarılmasına ilişkin yaptığı açıklamada “İhbar tazminatımı vermeden işten çıkarıldım. Uzlaşmaya başvurdum ancak kabul etmediler; bende dava yoluyla devam etmeye karar verdim. Haksız yere işten çıkarmalar durana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.</strong>

Haberin videosu;

Koronavirüs salgını artarak devam ederken, işçilerde salgın tehdidine karşı çalışmayı sürdürüyor.

İşçi Kadın Meclisleri üyesi Tuğba Esentürk, Manisa Vestel yönetiminden, koronavirüs salgını kapsamında iş yerinde gerekli tedbirlerin alınmasını istemesinin ardından işten çıkardı.

Esentürk’ün işten çıkarılmasına karşı İşçi Kadın Meclisleri “Koronavirüs koşullarında önlem almadan işçilerin çalıştırılmasına itiraz eden üyelerimiz sonuna kadar haklıdır. Haksız olan işçileri türlü bahanelerle işten atan Vestel yönetimidir” açıklamasında bulundu.

“HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARMALAR DURANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Geçtiğimiz Ağustos ayında 1000 işçinin koronavirüse yakalandığının ve 7 işçinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini ortaya çıktığı fabrikaya ilişkin Tuğba Esentürk, yaşadıklarını şöyle aktardı:

“2012 Ağustos ayında Vestel’de çalışma hayatına başladım 2020 Şubat’ında ise dilekçe vererek ayrılmak istediğimi İnsan Kaynakları’na bildirdim ancak herhangi bir dönüş yapılmadı. Bu dönemde aynı bölümde çalıştığım ve Kadın Meclisleri’nden tanıdığım Yeliz Kurt isimli arkadaşım haksız sebeplerle işten çıkarıldı; ben de haklı olduğunu düşünerek yanında olmak istedim. Bunu öğrenen iş yeri yönetimi insan kaynaklarına çağırarak ‘Yeliz’e şahitliklik yapıp yapmayacağımı’, ‘Kadın Meclisleri üyesi olup olmadığımı’ sordular. Ardından beni tehdit ettiler. Şahitlik yaptığıma ilişkin kağıt fabrikaya ulaşınca beni tekrar çağırıp, istifa dilekçimi hatırlattılar. Dilekçemin süresinin dolduğunu artık geçerliliğini yitirdiğini söyleyince başka bir dilekçe hazırlayarak imzalamamı istediler. İhbar tazminatımı vermeden işten çıkarıldım. Uzlaşmaya başvurdum ancak kabul etmediler; ben de dava yoluyla devam etmeye karar verdim. İşçi Kadın Meclisleri olarak haksız yere işten çıkarılan işçilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Haksız yere işten çıkarmalar durana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz