Ana Sayfa GÜNCEL Adana’da sahra hastanesi mühürlenmişti, Ordu’da otopark hastane oldu

Adana’da sahra hastanesi mühürlenmişti, Ordu’da otopark hastane oldu

0
Adana’da sahra hastanesi mühürlenmişti, Ordu’da otopark hastane oldu

Ordu’da Koronavirüs vakalarının artmasının ardından Devlet Hastanesi’nin yemekhanesi ve otoparkının yoğun bakıma dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

Koronavirüs vakalarının artış göstermesi ardından Ordu Devlet Hastanesi’nin yemekhanesi ve otoparkının yoğun bakıma dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün de koronavirüs yoğun bakımı yapılacağı belirtildi. Yoğun bakım yapılması düşünülen otoparkta ise sokak hayvanlarının gezdiği belirtildi.

ANKA Haber Ajansı‘nda yer alan habere göre CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, artan vakalar karşısında yayınlanan bir genelgeyle Ordu’da mevcut hastanelerin yanına ve otoparkına yoğun bakım üniteleri açılmasına karar verildiğini, bu tedbirlerin daha önceden alınması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Bunun aslında daha önceden önceki vali ve sağlık müdürü tarafından şimdiye kadar yapılması lazımdı. Maalesef, ihale bu yöneticilere kaldı. Zamanında önlem almayan bir önceki Vali ve Sağlık Müdürü’nün bu işte sorumluluğu var. Bu önlemlerin il bazında değil bütün Türkiye için yapılması ve Sağlık Bakanlığı’nın benzer bir çalışma yapması lazım. Burada dikkat çekici bir husus, Adana ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri bu işi yaptığı zaman hükümet karşı çıkmıştı ve yapılmasını engellemişti. Portatif hastaneleri ve yoğun bakımları şimdi yapıyor olmaları da enteresan. Biz bunu zamanında yapmaya çalıştığımızda bizi engellemişlerdi.”

Öte yandan salgının ilk zamanlarında tedbir amaçlı Adana’da hizmete hazır hale getirilen bir hastane AKP tarafından hedef gösterilerek mühürlenmişti. AKP’nin elinde olan belediyelerin salgına yeteri derecede temkinli ve hazırlıklı yaklaşmamalarından dolayı Ordu’daki otopark ve yemekhanelerin yoğun bakıma dönüşmesine ilişkin tepkiler sürüyor.

ORDU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz