Sağlık çalışanlarını kızdıran genelge

0
241

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede sağlık çalışanlarının istifa taleplerinin kabul edilmeyeceği ve yıllık izinlerin durdurulduğu belirtildi. TTB ise Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkçıların istifa taleplerinin kabul edilmeyeceğini açıklayan genelgesine tepki gösterdi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 il valiliğine sağlık çalışanları hakkında gönderilen genelge ile koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarının istifa taleplerinin kabul edilmeyeceği bildirildi.

Genelgede, “Kovid-19 salgını sürecinde her ne sebeple olursa olsun istifa talebinde bulunan personelin mezkur talebi kabul edilmeyecek” denilerek, yaş haddinden emekli olacaklar ile malulen emekli olacaklar dışındakilere yönelik emeklilik işlemi tesis edilmeyecek.

Kamu sağlık hizmetinde ihtiyaç duyulan durumlarda zorunlu olarak iller arası geçici görevlendirilen personelin de derhal ayrılışı yapılarak görevlendirildiği yere gitmesi sağlanacak.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise, Sağlık Bakanlığı’nın Kovid-19 salgını sürecinde sağlıkçıların istifa taleplerinin kabul edilmeyeceğini açıklayan genelgesine tepki gösterdi.

Konuya ilişkin yapılan Twitter’dan yapılan paylaşımda “Pandeminin 8. Ayında COVID-19 Meslek Hastalığı Sayılmazken, Sağlıkçılara düzenli test yapılmazken; Sağlık Çalışanlarının izin ve istifalarının engellenmesi kabul edilemez” ifadeleri kullanılırken, pek çok sağlıkçı da sosyal medya hesaplarından #Sağlıkçınıncanıyokmu etiketiyle tepki gösterdi.

(HABER MERKEZİ)

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz