Evi yıkılan Karabağlı: Lanet gelsin Erdoğan’a!

0
232

Moskova’nın girişimleri sonucunda 10 Ekim günü Azerbaycan ile Ermenistan, Karabağ’da ateşkes anlaşması yaptı. Ancak bu anlaşmaya rağmen Yukarı Karabağ Cumhuriyeti’nin başkenti Stepanakert bombardımanların hedefi oldu.

Cumartesi gecesi saat 23.30’a doğru kentte yedi patlama duyuldu. Bombardıman nedeniyle sirenler çalarken, kent sakinleri sığınaklara yerleşti.

Ateşkesin yapıldığı gün içinde de ihlaller yaşanmıştı. Ermenistan Savunma Bakanlığı’na göre ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra Azerbaycan güçleri öğle saatlerinde saldırıda bulundu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise Ermenistan’ın gece saatlerinde Azerbayacan’ın en büyük ikinci kenti Gence’yi bombaladığını ve 7 kişinin öldüğünü belirtti. 

Karabağ’a yönelik savaş 27 Eylül’de Azerbaycan’ın bir operasyonu ile başladı. Azerbaycan Türk devleti tarafından açık bir şekilde savaşa teşvik edilirken, askeri destek de yoğun bir şekilde veriliyor. Türk uçakları ve insansız hava araçları ile Suriye’den taşınan çete mensupları Azeri ordusuna destek veriyor.

TÜRK DEVLETİ SAVAŞI PROVOKE EDİYOR

Türk devleti barış ve diyalog önünde de temel engeli oluşturuyor. Türk Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalin, 9 Ekim’de yaptığı bir açıklamada kalıcı ateşkes için Karabağ’ın alınmasını şart koştu. Bu ifadeler savaşın Türk devleti tarafından yürütüldüğü şeklinde yorumlandı.

Öte yandan başkent Stepanakert’te ağır bir yıkım var. AFP’ye konuşan bir kent sakini Guennadi Avanesyan, büyük ve güzel bir evi ve bahçesinden eser kalmadığını söylüyor. Bir hafta önce bombalar altında yıkılan ev, kentin burjuva sokağı olarak da ifade edilen Saroyan sokağında bulunuyor. Ahşap bir terası, bahçesinde kara üzüm ağaçları olduğunu söyleyen Avanesyan, “Bu evi kendi ellerimle iki yıl boyunca restore ettim. Aliyev bombaları ile iki saniyede yok etti” dedi.

AZERBAYCAN’DA YAŞIYORSAM NEDEN EVİMİ BOMBALADIN?

“Şimdi nerede yaşayacağım? Yıldızların altında mı, yağmur altında mı? Her şeyim vardı, şimdi hiçbir şey yok. Her şey parça parça edilmiş. Alabildiğim tek şey çocuk kıyafetlerinin olduğu bir valiz” diyen Guennadi Avanesyan, şunları ekliyor:

“Bir insan nasıl başka bir insana bunu yapar? Aliyev, sen Karabağ’ın Azerbaycan olduğunu söylüyorsun. Azerbaycan’da yaşıyorsam neden evimi bombaladın?”

‘LANET GELSİN ERDOĞAN’A!’

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert tepki gösteren Avanesyan, şunları ifade ediyor:

“Bu evi barış içerisinde yaşamak için inşa ettim ve onlar yıktılar! Azeriler sivilleri bombalıyorlar. Onlar katildirler, aşılıkçıdırlar!

“Bakın eserlerine, etrafınıza bakın! Lanet gelsin Erdoğan’a (…) Eğer karşımda olsaydın, seni elimdeki bu balta ile öldürürdüm.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz