WHO 2021’den önce genel bir aşılama beklemiyor

0
270

WHO’nun sözcüsü Margaret Harris, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında “Bildiğiniz gibi, kayda değer sayıda aşı üçüncü test aşamasına girdi. Araştırma konusunda şimdiden uzun yol kat eden en az 6 ila 9’unu tanıyoruz” dedi.

Sözcü, “Ama realist bir takvim anlamında, gelecek yılın ortasından önce genel bir aşılama gerçekten beklemiyoruz” diye ekledi.

Sözcü, gönüllüler üzerinde yoğun testler anlamına gelen klinik testlerin üçüncü aşamasının zaman aldığını zira bilim insanlarının aşının etkili ve güvenilir olup olmadığını incelemesi gerektiğini kaydetti.

Sözcüye göre iyi haber; üreticiler şimdiden hangisinin muhtemel aşı olacağına bahse girdiler ve üretimin nasıl arttırılacağını düşünmeye başladılar.

Aşı konusunda büyük bir rekabet yaşanıyor. ABD’de hastalıklarla mücadele ve önleme merkezi, 1 Kasım 2020’den önce, diğer bir ifadeyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce bir aşının tamamen operasyonel olmasını istedi.

Ağustos sonunda ABD Başkanı Donald Trump yaptığı bir açıklamada yıl sonundan önce Covid-19’a karşı bir aşı sözü vermişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz