Viyana’da Türkiye adına çalıştığı iddia edilen bir ajan tespit edildi

0
241

PİRHA- Viyana savcılığı, bir kişi hakkında, Türkiyeli siyasi grupları birbirine karşı kışkırtmak iddiasıyla soruşturma başlattı.

Avusturya Emniyet Genel Müdürü Franz Ruf, basın bilgilendirme toplantısında, kimlik bilgileri gizlenen kişinin, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilerek Avusturya’ya ajanlık faaliyetleri için gönderildiğini tespit ettiklerini öne sürdü.

Basın toplantısında açıklama yapan Avusturya Uyum Bakanı Susanne Raab ise, “Erdoğan’ın kolu buradaki camiler ve dernekler üzerinden Viyana’ya kadar uzanmıştır. Bu ilişki göçmenlerin uyumu açısından zehirli bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise yaptığı açıklamada, konuyla ilgili ilk adım olarak Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer’i bilgilendirdiklerini ve bu faaliyetlere karşı tüm Avrupa Devletleri’nin ortak hareket etmeleri gerektiğini savundu.
Nehammer, bu ana kadar elde ettikleri bilgilerin, buz dağının sadece görünen kısmı olduğunu da sözlerine ekledi.

Avusturya’da ajanlık soruşturması, Türk faşist grupların Avrupa Kadın Platformu’nun gerçekleştirdiği eyleme, daha sonra da Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği’ne (VTİD) ve DİDF’e
saldırmasının profesyonel kişiler tarafından yönlendirildiğinin tespit edilmesi ile gündeme gelmişti.

Abidin ÇETİN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz