Ormanların Kardeşliği Platformu: Orman kıyımına dur diyelim

0
323

Ormanların Kardeşliği Platformu, Ardahan Göle, Köprülü Canibek Yaylası ve Serinçayır Yaylası’nda toplam 6000 metreküpte yaklaşık 3500 sarı çam ormanı kesimine bu hafta başlanacağına dikkat çekerek, “Kontrolsüz kesim, çalınan çamlar, kesim esnasında ezilecek telef olacak binlerce fidan, köyümüz yaylamız çöl olsun istemiyoruz” diyerek duyarlılık çağrısı yaptı.

Bir taraftan orman yangınları birçok kentte yaşanırken, diğer taraftan Orman Genel Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla verilen ağaç kesim alanlarında orman kıyımı yaşanıyor.

Ormanların Kardeşliği Platformu da, Ardahan Göle, Köprülü Canibek Yaylası ve Serinçayır Yaylası’nda toplam 6000 metreküpte yaklaşık 3500 sarı çam ormanı kesimine bu hafta başlanacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada “Ormanın yenilenmesi adı altında ormanların kesilmesi ormana büyük zarar vermekte, 100 yıllık bir çam ormanı yaşlı bir orman değildir” denilerek, şunlar ifade edildi:

“İri yaşlı çamların kesilmesi fidanların güneş görmesi gibi söylemler hiç doğru değil, çünkü çam ormanının çok da güneş görmesi gerekmiyor, çam ormanı soğuk iklim ormanıdır. Peki neden bölgemizde çok orman kesiliyor biliyor musunuz? Çünkü soğuk iklim çamı çok kaliteli bir çamdır. Ticaretini yapmak ve kar elde etmek için ormanlarımız katledilmek isteniyor.Gelin örgütlenerek sahaya inelim ve Köprülü beldesini ve Serinçayır köyünü yalnız bırakmayalım. Tüm Ardahan ve Göle’li hemşerilerimize çağrımızdır. Kesime gelecek araçlara engel olalım ve izin vermeyelim.”

(HABER MERKEZİ)





CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz