HDP Vedat Türkali’yi andı

0
269

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eğitim Politikaları, Spor, Kültür ve Sanat Komisyonu Sözcüsü Sevtap Akdağ Karahalı, ölüm yıl dönümünde Yazar Vedat Türkali’yi andı.
Yazılı açıklama yapan Karahalı, Türkali için “ömrünü barış, demokrasi ve özgürlük davasına adamış büyük yazar” dedi.
“Türkali, Türkiye’de neredeyse bütün yazar ve sanatçıların ödediği bedeli ödemiş, düşünceleri uğruna yıllarını cezaevinde geçirmiş saygın bir kişilikti” vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar ifade edildi:

‘DÜŞÜNCELERİNİ TAVİZSİZ ŞEKİLDE AÇIKLADI’

“Musa Anter gibi Cumhuriyet döneminin ‘tanığı ve sanığı’ olan Türkali, romanları ve senaryolarının yanında her zaman devrimci politikanın içinde aldı. Her süreçte elini taşın altına koyan bir aydın olarak, eski TKP’den DEHAP’a ve oradan da Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) kadar uzanan bir yolda tereddütsüz yürüdü. Açıksözlülüğüyle ve dürüst kişiliğiyle tanınan Türkali, en son günlerine kadar katıldığı her programda, bulunduğu her zeminde Kürt halkının özgürlüğünü ve sosyalist düşünceleri tavizsiz bir şekilde savundu.
Vedat Türkali, partimiz HDP’nin belleğinde her zaman çok özgün ve saygın bir yer tutmaya devam edecek, her HDP’li onun emeğini, çabasını şükranla anımsayacaktır. HDP, için onun anısını yaşatmak, genç kuşaklara aktarmak bir görevdir.
‘Boşuna çekilmedi bunca acılar’ diyordu Vedat Türkali. HDP, dün ve bugün halklarımızın çektiği acılardan aydınlık günlere ulaşmanın bilinç ve pratiğini üretmekte ve yeni bir Türkiye, yeni bir Kürdistan için bütün baskılara karşın yürüyüşünü sürdürmektedir.
Bu yolda yürürken, Vedat Hoca’nın omzunu hep omuz başımızda gördük. Bugün de hâlâ onun anılarından güç alıyoruz.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz