Brezilya’da kürtaja karşı yeni uygulamalar

0
248

Brezilya’da 28 Ağustos günü yürürlüğe giren yeni uygulamalar kapsamında tecavüz sonucunda hamile kalmış kadınların, kürtaj hakkını elde edebilmek birçok uygulamaya maruz kalacak. Örneğin tecavüz sonucunda hamile kalan kadının kürtaj talebi öncesinde ekografi ile embriyon ya da fetüsü seyretmesi gerekecek.

Kürtaj olmak isteyen kadın, kürtaj hakkını elde edebilmek için o anlar yeniden yaşar gibi, bütün detaylarıyla anlatmak zorunda. Söylediklerinin doğru olmaması durumunda ise hakkında hukuki prosedür başlatılacak. Tabi öncesinde ise tecavüzün polise bildirilmesi ve şikayet gerekiyor. Brezilya’da hamile kadının sağlığını ciddi bir şekilde hamileliği etkiliyorsa kürtaj hakkı bulunuyor.

Bu yeni uygulamalar Ağustos ayı başında yaşanan protestolar nedeniyle sağlık bakanlığı tarafından yürürlüğe konuldu.

Ağustos ayı başında kadınlar, 10 yaşındaki bir kız çocuğunun amcasının tecavüzü sonucunda hamile kalması nedeniyle başlamıştı. Kız çocuğu doğduğu eyalette kürtaj olamadığı için ülkenin başka bir bölgesine gidip kürtaj olmuştu.

Çocuğun kürtaj olmak için gittiği hastane önünde ise o esnada şiddetli bir protesto eylemi düzenleniyordu. Çocuğun ve hastanenin ismi ise bir kadın tarafından protestoculara iletilmişti.

Ama bu, Brezilya’da kadınların yaşadığı durumun vahşetinin görünen parçası. Ülkede 10-13 yaşlarında 6 çocuk günlük olarak kürtaj oluyor. Her saat ise 10-13 yaşında 40 kız çocuğu da tecavüz ediliyor.

Ülkedeki sağcılar ise yasaya karşı çıkıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz