Belçikalı Avukatlar Timtik ve Ünsal için açlık grevine başladı

0
234

PİRHA-Belçika’nın başkenti Brüksel’de avukatlar, ölüm orucunda olan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebinin karşılanması ve serbest bırakılması için  Brüksel Türkiye Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın “adil yargılanma” talebiyle başlattıkları ölüm orucu kritik eşiği aştı. Adli Tıp Kurumunun (ATK) cezaevinde kalamayacakları yönünde rapor vermesine rağmen tahliye edilmeyen avukatlar 200 günü aşkın süredir ölüm orucundalar. Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a taleplerinin karşılanması için bir çok kurum, parti, sivil toplum örgütü çağrıda bulunuyor.

Bir çağrı eylemi de Belçika’dan geldi. Belçikalı avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Brüksel Türkiye Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Dosyayı yakından takip eden yaklaşık 10 Belçikalı avukat 2018 yılından bu yana cezaevinde bulunan Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik’e destek olmak amacıyla açlık grevine girdi.

Euronews Türkçe’nin haberine göre, yıllardır Türkiye’deki duruşmalara katılan ve durumu yakından takip eden Liege barosuna bağlı Avukat Sibylle Gioe “Bugün 10 avukat açlık grevi yapıyor. Bizler Ebru Timtik’i ve Aytaç Ünsal’ı bu şekilde destekleme kararı aldık. Ebru ile Aytaç, kendileri de açlık grevinde zira rejim tarafından kötü muamele görüyorlar, duruşmalar adil değil, ağır suçlamalarla hapse atıldılar, tek istedikleri adil yargılama. Hayatları tehlikede. Hem kendi hükümetimizi hem sivil toplum örgütlerini hem de Türk hükümetini uyarmak istiyoruz.” dedi.

Eylemi organize edenler arasında Belçika’nın Frankofon ve Alman bölgesinde bulunan toplam 8 bin avukatı temsil eden Avocats.be kurumu da yer aldı.

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz