AK, Doğu Akdeniz’e ilişkin konferans öngörüyor

0
232

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, gazetecilere yaptığı açıklamada “AB veya üye devletlerinden birine saygı duyulmazsa harekete geçmeye hazırız, ama olumlu bir yaklaşım ve bir diyalog önermemiz gerekiyor” dedi.

Türkiye Avrupa Birliği’nde son zamanlarda önemli bir yer alıyor. 24 ve 25 Eylül’de Brüksel’de yapılacak Avrupa Zirvesi’nin yakıcı konularından birini Türk devletinin yayılmacılığı oluşturuyor.

Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları bir süredir zaten Türkiye ile sorunlu ilişkiler konusunda stratejik bir tartışma planlıyor.

Charles Michel, Doğu Akdeniz’de giderek daha fazla olay yaşandığını ve askeri olanakların arttığını belirerek, “Çok taraflı bir konferans yardım edebilir, önce gerilimi düşürmek ve ikinci olarak da görüşlerin farklılaştığı çok sayıda sorun için çözüm aramak” dedi.

Michel, deniz sınırlarına ilişkin tartışmaları içerecek geniş kapsamlı bir konferans öngörüyor. Avrupa Konseyi Başkanı, “Bir çok Avrupalı ve Türkiye’de dahil dış meslektaşlarıma gayrı resmi olarak fikri sundum. Açık bir ‘evet’ yanıtı aldığımızı söyleyemem ama tepki negatif de olmadı” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz