Arap dünyasından Türk devletine kınama

0
231

Türk ordusunun önceki gece Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Irak Sınır Muhafızları’na yönelik SİHA saldırısına tepkiler sürüyor. Saldırıda Irak Sınır Muhafızları (IBP) 2’inci Sınır Tümen Komutanı Muhammed Reşid Süleyman ile 2’inci Sınır Tümen Komutanlığına bağlı 3’üncü Birlik Komutanı Yarbay Zübeyir Hali Taceddin hayatını kaybetti. Yarbay Hüsameddin Abdurrahman Hasan ve bir askerin ise yaralandığı saldırıya karşı Arap dünyasından tepkiler geldi.

BM’YE ÇAĞRI

Arap Parlamentosu Başkanı Dr. Meşal bin Fahm El Salami, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki saldırılarını kınayarak, saldırının “Irak’ın egemenliğinin ve ayrıca uluslararası yasa ve tüzüklerin açık bir ihlali” olduğunu belirtti.

El Salami, Türkiye’nin saldırılarını durdurmak için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne “acil eylem” çağrısında bulundu.

‘TÜRK BOMBARDIMANINI KINIYORUZ’

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt da şöyle dedi: “11 Ağustos günü Irak sınırındaki Sidakan bölgesinde Irak silahlı kuvvetlerinden iki subay ve bir askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan Türk bombardımanını en sert biçimde kınıyoruz.”

Gayt, saldırının “Irak’ın egemenliği, uluslararası hukuk ilke ve şartları ve iyi komşuluk ilkelerinin açık bir ihlali olduğunu” belirtirken, “Irak hükümetinin kendi topraklarına tekrarlanan Türk askeri saldırılarını durdurmak, ülkenin egemenliğini, güvenliğini ve istikrarını korumak için uluslararası alanda atacağı her adımı destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz