Pazarcıklı Agit Dünya Boks Şampiyonu Oldu

0
1016

Almanya adına müsabakalara katılan Kürt boksör Agit Kabayel, Yunan rakibi Evgenios Lazaridis’i yenerek yeni Dünya Boks Federasyonu (WBA) Kıtasal Ağır Siklet Şampiyonu oldu.

Almanya’nın Magdeburg kentindeki Elbaupark’ta 32 yaşındaki Yunan boksör Evgenios Lazaridis’le karşı karşıya gelen 27 yaşındaki Kabayel, rakibi karşısında üç raundu 100-90, 99-91 ve 98-92’lik skorlarla kazandı.  

Spor siteleri Kabayel’in, elde ettiğiş fırsatı ve kendisine karşı yüksek beklentileri bildiğini, bu nedenle ilk turdan başlayarak tüm beklentileri karşıladığını yazdı.

Word Boxing Association, karşılaşmada Agit’in zaferi için rakibine baskı kurmasının önemli olduğunu, onun da bunu mükemmele uyguladığını aktardı.

Haberde “Vücut darbeleri ve ciddiyetle başlayan Kabayel’in inatçı saldırılarına yanıt vermekte zorlanan Lazaridis  yavaş yavaş yıkıldı” denildi.

Profesyonel kariyerinde 20 maçın tamamını kazanan Dersimli soprcu Agit Kabayel, bu karşılaşmaların 12’sinde rakiplerini nakavt etme başarısı gösterdi.

2016 yılından beri Avrupa ağır sıklet şampiyonu olan, daha önce WBC Akdeniz gibi birçok turnuvada şampiyonuk elde eden Kabayel, Dünya Boks Konseyi’nin (WBC) Haziran 2019 tarihinde güncellenen en iyi ağır sıklet sıralamasında yer aldı.

Karşılaşmanın ardından Dünya Şampiyonu olmak için iyi bir fırsat yakaladığını belirten Agit Kabayel, “Amerika’ya gitme rüyam gerçek oldu. ABD’de ve ESPN’de becerilerimi sergilemek için sabırsızlanıyorum. Avrupa şampiyonu olarak, şimdi başarma zamanı” dedi.

Agit Kabayel kimdir

Agit Kaba1992 yılının Eylül ayında Almanya Leverkusen’de dünyaya gelen Boksör Ağıt Kabayel baba tarafından aslen Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi nüfusundandır. Yaşantısını Almanya Bochum’da sürdürmektedir.

Agit Kabayel boks kariyeri;

2017 yılının Şubat ayında Ağır Siklet Avrupa Boks Şampiyonluğu maçında Belçika’lı Herve Hubeaux’u 12 raund’un sonunda puanla yenerek kemerin sahibi olmuştur. Kasım ayında ise Monaco’da İngiliz Dereck Chisora ve 2018 yılında Sırp boksör Miljan Rovcanin ile EBU Avrupa Ağır siklet maçlarında ünvanını korumayı başarmıştır.

2016 yılından bu yana Avrupa ağır siklet şampiyonu olan Kabayel, WBC Akdeniz gibi birçok turnuvada şampiyonluk yaşamıştır. 19 maçta 19 galibiyeti ve 13 nakavtı bulunmaktadır.

Pavel Siska, Wladimir Letr, Gbenga Oluokun, Maksym Pedyura, Shalva Jomardashvili, Lawrence Tauasa, Christian Lewandowski, Herve Hubeaux, Dereck Chisora Milijan Rovcanin ve Andriy Rudenko gibi isimleri devirmeyi başardı. 18 Temmuz 2020 tarihinde ise Almanya Seebühne Elbauenpark, Magdeburg’da Yunan sporcu Evgenios Lazaridis ile karşılacak. Yunan boksör ise bugüne kadar yaptığı 18 maçın 16’sını kazanmayı başarmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz