Önlü’den Fuat Oktay’a: Aşağısallıpınar’a tepkilere rağmen cami yapılmasının gerekçesi nedir?

0
266
                    <strong>PİRHA – HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Alevi köyü Aşağısallıpınar’a tepkiler üzerine yapımı durdurulan caminin inşaatına yeniden başlanmasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu. Önlü, köye cemevi talebinin neden karşılanmadığını sordu. </strong>

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Alevi köyü Aşağısallıpınar’a köylülerin itirazlarına rağmen, yapımı durdurulan caminin inşaatına yeniden başlanmasını Meclis gündemine getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlaması istemiyle önerge veren Önlü, Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Alevi köyü Aşağısallıpınar’a köylülerin itirazlarına rağmen, yapımı durdurulan caminin inşaatına yeniden başladığı belirtti.

Aşağısallıpınar Muhtarı Kutlay Emelet’in, 2019 yılında Pir Haber Ajansına verdiği demeçte cami yapımına ilişkin köylülere danışılmadığını ve Sarıkamış Kaymakamı’nın ‘Bu köye cami yapılacak. Camisiz hiçbir köy kalmayacak’ dediğini kaydeden Önlü, “Yine basına yansıyan ifadelere göre 38 haneli köye gelen idarecilerin köye cami yapılması ve AKP’ye oy çıkması karşılığında hizmet getirme pazarlığına girdiklerini, yapımı durdurulan caminin de kaymakamın baskısı nedeniyle yeniden yapımına başlandığı iddiaları bulunmaktadır. Bu iddiaları görüşmek ve yapımı devam eden caminin cemevine dönüştürülmesi talebi için Alevi kurum temsilcilerinden oluşan bir heyetin Kars Valisi ve Sarıkamış Kaymakamıyla görüşme isteğinin de vali ve kaymakam tarafından reddedildiği belirtilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Alican Önlü, bu bağlamda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Aşağısallıpınar köyüne, köylülerin itirazına rağmen ısrarla cami yapılmasının gerekçesi nedir? Bunun bir asimilasyon politikası olduğuna dair iddialara yönelik bir açıklama yapacak mısınız?Seçim döneminde köye gelen idari yöneticilerin köye cami yapılması ve AKP’ye oy verilmesi karşılığımda hizmet getirme pazarlığı yaptığı iddiaları doğru mudur?Basına ve kamuoyuna yansıyan iddiaların araştırılması adına bir soruşturma açacak mısınız?Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Aşağısallıpınar köyünün cemevi talebi neden karşılanmamaktadır? Buna yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?Alevi kurum temsilcilerinden oluşan heyetin yapımı devam eden caminin cemevine dönüştürülme ve görüşme talebi neden vali ve kaymakam tarafından reddedilmiştir? PİRHA/ ANKARA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz