MEH: Sistem karşıtı hareketler birlikte direnmeli

0
264

Mezopotamya Ekoloji Hareketi (MEH) tarafından yapılan yazılı açıklamada, doğa talanının ciddi düzeyde arttığına dikkat çekilerek, “Yine tekçi, ataerkil zihniyetin yaratımı olan politikalar kadına, hayvana şiddeti bugün azami boyutta taşımaktadır. Hal buyken iktidar-sermaye politikaları karşıtı temelinde soluğu bulan kadın hareketleri, ekoloji hareketleri ve bütünüyle sistem karşıtı hareketlerin yan yana, dayanışmayı yürüterek süreci atlatmaya çalıştığı aşikardır” denildi.

‘HER ALAN HEDEFTE, MÜCADELE BİRLİĞİ ŞART’

Açıklamada şunlar da ifade edildi:
“Hewsêl Bahçeleri’nden, Kaz Dağları’na, Salda’ya, Kanal İstanbul’a, Munzur’dan Cerattepeye, Fatsa’ya, Kirazlı’ya; dağlar, dereler, bahçeler, topraklar, sular, ormanlar en çok bu süreçte saldırıya uğrarken, buna karşın ekoloji hareketi artık mücadelenin birliğini sağlama noktasına gelmiştir.
Sonuç itibarıyla bu anlamda ekoloji hareketleriyle, kadın hareketleri ve bütünüyle sistem karşıtı hareketler aynı mecrada direnişi somutlaştırmaktadır. Ve kısa vadede kazanımların olduğu şimdiden görülmekte iken uzun vadede ise mücadeleyi Demokratik Modernitenin sistemleştirilmesini sağlayacağı inancını taşımaktayız.”

HDP’NİN BULUŞMASI SELAMLANDI

Mezopotamya Ekoloji Hareketi, açıklamasının sonunda, HDP’nin Ekoloji Buluşmasının önemine işaret ederek, “Mücadelenin birliği açısından bir adım olacaktır, bu sebeple atılan adımı değerli, anlamlı  buluyoruz. Bu direniş duyguları ve mücadeleye olan inancımızla Ekoloji Buluşmasını ve katılımcı tüm kurumları, halkları saygıyla selamlıyoruz” dedi.          

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz