Mat: Taşdelen’in cenazesinin camiye götürülmesi Aleviliği siyasete tercih etmektir

0
263

PİRHA- Eski Çankaya Belediye Başkanı Dersimli Doğan Taşdelen’in cenazesinin camiden kaldırılmasına tepki gösteren AABK Eşit Genel Başkanı Mat, “Doğan Taşdelen’in cenazesinin camiye götürülmesi bir tercih değildir, siyasi bir karardır. Aleviliği siyasi çıkarları için asimilasyon politikalarına terk etmektir” dedi. Mat ekledi: Geçmişten bugüne camiye gitmedikleri için o kadar canımız hakarete uğradı, canlarıyla bedel ödediler. Yazıktır, bu kadar mücadeleye, bu kadar emeğe, tarihimize!

Muğla Bodrum’da dün kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen’in cenazesinin camiden kaldırılmasının yankıları sürüyor.

Sosyal medya hesabı Facebook üzerinden bir mesaj yayınlayan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Genel Başkanı Hüseyin Mat, Doğan Taşdelen’in cenazesinin camiye götürülmesinin bir tercih değil, siyasi bir karar olduğunu vurguladı.

“Asimilasyoncu politikalara hayır” diyen Mat şunları ifade etti:

“Hakka yürüyen eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen’in cenazesinin camiye götürülmesi bir tercih değildir, siyasi bir karardır. Aleviliği siyasete tercih etmektir. Aleviliği siyasi çıkarları için asimilasyon politikalarına terk etmektir.

Alevi cenazelerinin camiye götürülmesine ses çıkaramayanlar, Alevi kurumlarında yöneticilik yapmasınlar.

Sürekli “Yoldaş” kelimesini kullanan ama yaşanan bu rezalete ses çıkaramayanlar, bize devrimcilikten bahsetmesinler.

“EN KRAL ASİMİLASYON CAMİYE GİTMEKLE BAŞLAR”

En kral asimilasyon camiye gitmekle başlar. Buna söyleyecek sözü olamayanlar, “Alevilik kendine özgü bir inançtır.” demesinler. Gölgelerinden daha uzun cümleler kullanmasınlar.

Her türlü asimilasyon politikalarına itiraz etmek, karşı durmak, direnme çizgisinin en önemli hattını oluşturur. Mücadele de buradan başlar.

“O KADAR CANIMIZ CAMİYE GİTMEDİKLERİ İÇİN CANLARIYLA BEDEL ÖDEDİLER”

Geçmişten bugüne camiye gitmedikleri için o kadar canımız hakarete uğradı, canlarıyla bedel ödediler.

Yazıktır, bu kadar mücadeleye, bu kadar emeğe, tarihimize.

Pirimizin dediği gibi, “Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan.”

PİRHA/ İSTANBUL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz