Macron, Akdeniz’deki ihlallere karşı yaptırım istedi

0
251

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kıbrıslı mevkidaşı Nicos Anastasiades ile görüşmesinden önce yaptığı açıklamada “Türkiye tarafından egemenlikleri ihlal edilen Kıbrıs ve Yunanistan ile tam dayanışmasını” ifade etti.

Reuters’a göre Macron, “Üye bir devletin deniz sahasının ihlal edilmesi veya tehdit edilmesi kabul edilemez. Buna katkıda bulunanların cezalandırılması gerekir” dedi.

Macron, Türk devleti ve Rusya’nın Akdeniz sahasındaki nüfuz savaşına gönderme yaparak, “Akdeniz’de güvenliğimizin başka aktörlerin eline bırakılması ağır bir hata olur” diye ekledi.

Ege’de özellikle 21 Temmuz akşamından bu yana gerilim daha da tırmandı. Yunan medyasına göre Türk devleti Yunan kara sularına 18 savaş gemisi ve Kastellorrizo (Kızılhisar) adasına doğru bir sondaj gemisi gönderdi.

Yunanistan Deniz Kuvvetleri de Türk tehdidine karşı Ege Denizi’ne savaş gemileri konuşlandırarak, alarma geçti. Deniz Kuvvetleri ayrıca Türkiye’nin alanda ilan ettiği kısıtlamaların askeri birlikler tarafından görmezden gelinmesini istedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz