KESK: AKP, kadınlar ve çocuklar için en büyük tehlike

0
248

Son yıllarda kadınlara ve çocuklara yönelik artan şiddet, taciz, tecavüz ve istismar suçlarına ilişkin yazılı açıklama yapan KESK Yürütme Kurulu, “AKP iktidarının militarist, gerici, tekçi ve cinsiyetçi politikaları bugün kadınlar ve çocuklar için en büyük tehlike haline gelmiştir” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Yürütme Kurulu, son yıllarda kadınlara ve çocuklara yönelik artan şiddet, taciz, tecavüz ve istismar suçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Siyasal iktidarın sorumluluklarını yerine getirmediği belirtilen açıklamada, son günlerde Batman ve Şırnak‘ta yaşanan istismar olayları, İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline dair yürütülen tartışmalar ve istismara af getiren yasal düzenleme girişimlerine tepki gösterildi.

Türkiye’yi her geçen gün kadın ve çocukların yaşamı için daha da tehlikeli bir ülke haline geldiği ifade edilen açıklamada, Şırnak’ ta 14 Temmuz tarihinde bir uzman çavuşun 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismara maruz bırakması sonrası Valiliğin yaptığı “Etrafı rahatsız edecek hal hareketlerde bulunma” açıklaması için “Yine bildik aklama çabalarının olacağı kaygısı yaratmıştır” diye belirtildi.

İstismar olayının kamuoyu gündemine gelmesinde Şırnak halkının gösterdiği tepkinin önemine değinilen açıklamada, “Aynı günlerde Batman’da 18 yaşında bir kadının yine bir uzman çavuş tarafından tecavüz edilerek 20 gündür alıkonulduğu, gördüğü şiddetten dolayı hastaneye yatırıldığı ve hayati tehlikesinin olduğu ortaya çıktı. Erkek şiddetini ve istismarı arttıran cezasızlık politikası failler kamu görevlisi, asker veya polis olduğunda çok daha kolay işletilmektedir” denildi.

“AKP’NİN POLİTİKALARI EN BÜYÜK TEHLİKE”

AKP’nin 18 yıllık iktidarında kadına yönelik şiddetin ve çocuk istismarının arttığı ifade edilen açıklamada, bunun iktidarın ideolojik yaklaşımından bağımsız görülmeyeceği belirtildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Her fırsatta kadınların kazanılmış haklarına saldıran, çocuk istismarını meşrulaştıran yasal düzenlemeyi her fırsatta önümüze getiren, bugüne kadar ilk imzacısı olmakla övündüğü İstanbul Sözleşmesi’ni bugün topluma öcü gibi göstermeye çalışıp zaten yükümlülüklerini yerine getirmediği sözleşmeden vazgeçme tartışmaları açıkça gösteriyor ki AKP iktidarının militarist, gerici, tekçi ve cinsiyetçi politikaları bugün kadınlar ve çocuklar için en büyük tehlike haline gelmiştir.

MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ

Çocukların, kadınların patriyarka, kapitalizm, siyasal İslam birlikteliğiyle sömürülmesine, ezilmesine, şiddete uğramasına, geleceklerinin çalınmasına izin vermemek için mücadelemizi yükselteceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak sömürüyü, şiddeti aklama, arttırma, kadınları kamusal alanlardan dışlayarak eve kapatma, kadınların isyanını, direnişini bitirme hayalleri kuranlara karşı eşit, özgür bir yaşam için direnmeye, kadınların mücadele ile kazanılmış haklarını savunmaya devam edeceğiz. Şırnak ve Batman’da yaşanan istismar ve tecavüz olaylarının takipçisi olacağız. KESK olarak eşit, özgür, laik, barış içinde bir ülke isteyen herkesi İstanbul Sözleşmesi, 6284 başta olmak üzere haklarımıza sahip çıkmaya, bu mücadelenin bir parçası olmaya çağırıyoruz.
PİRHA/ANKARA

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz