Kenanoğlu, komşu Alevi ve Sünni köyüne uygulanan çifte standartı Meclis’e taşıdı

0
298
                    <strong>PİRHA – HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Sivas ili Zara ilçesine bağlı Alevilerin yaşadığı Atkıran köyünün yolunun asfaltlanmamasını, Sünni Bedirveren köy yolunun ise üç kez asfaltlanmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Kenanoğlu, Alevilerin yaşadığı köy yollarının asfaltlanmama nedeninin açıklanması istemiyle soru önergesi verdi.</strong>

Halkların Demokratik Partisi(HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Alevi köyü Atkıran’ın yoluna dört yıldır söz verildiği halde asfalt dökülmemesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

“KÖYÜN YOLU NE ZAMAN YAPILACAK”

“Asfaltın bittiği yerden başlayan toprak yollar Alevi köylerine çıkar” sözünün Anadolu’da artık bir özdeyiş haline dönüştüğünü kaydeden Kenanoğlu, Sivas’ın Zara İlçesine bağlı Alevilerin yaşadığı Atkıran köyünün yollarının 21. Yüzyılda dahi hala toprak olduğunun altını çizdi.

Atkıran Alevi köyünün yoluna dört yıldır söz verildiği halde asfalt dökülmediğini kaydeden Kenanoğlu, Atkıran köyünün hemen yanındaki Sünni Bedirveren köyünün yolu ise yıllardır asfalt olup, üçüncü kez asfalt döküldüğünün yöre sakinleri tarafından ileri sürüldüğüne dikkat çekti.

Türkiye’nin birçok yerinde zaman zaman Alevi köylerinin yolunun toprak olduğu ve asfaltlanmadığı yılladır bilinen ve kamuoyuna da yansıyan bir gerçek olduğunu kaydeden Kenanoğlu, “Sivas Zara ilçesine bağlı Atkıran köyünün yolunun yılladır yapılmaması köy sakinlerinin ifadelerine göre; köylerinin Alevi köyü olması nedeniyle ayrımcılığa tabi tutulmasından kaynaklanmaktadır. Atkıranlı yurttaşlar, seslerini kimlere nasıl duyuracaklarını bilmedikleri, bu ülkenin vatandaşı olduklarını, askerlik yapıp vergi ödediklerini, ancak karşılığında devletten hizmet alamadıklarını, köyün yolunun ne zaman yapılacağını merak ettiklerini ifade etmektedirler” dedi.

Kenanoğlu, bu bağlamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti:

Alevi köyüne yapılan bu ayrımcılığın sebebi nedir?Dört yıldır söz verilmesine rağmen köyün yolunun asfaltlanmasının bir gerekçesi var mıdır?Alevilerin yaşadığı Atkıran köyünün yolunun hiç asfaltlanmaması ile hemen yanında yer alan ve Sünnilerin yaşadığı Bedirveren köyünün yolunun üçüncü kez asfaltlanması, ayrımcılığında ötesinde, bilinçli/kasıtlı bir cezalandırma yöntemi midir?Atkıran köyünün yolu ne zaman asfaltlanacaktır?Atkıran köyünün yapılmamasında sorumluluğu bulanan yetkili idare hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? PİRHA/ ANKARA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz