İstanbul’daki forumun ardından 8 kadın gözaltına alındı

0
269

İstanbul’daki kadın forumunun dağılmasının ardından aralarında Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros’un da olduğu 8 kadın gözaltına alındı.

İstanbul Sözleşmesini içi Abbasağa’da düzenlenecek olan forumun polislerce engellenmesinin ardından kadınlar Barbaros Meydanı’ına yürüyerek forumu gerçekleştirdi. Forumun sonlanmasının ardından kalabalık dağıldıktan sonra aralarında çoğunlukla forum düzenleyicilerinin olduğu 8 kadın gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Tuğçe Canpolat, Tuğçe Özçelik, Rüya Kurtuluş, Feride Eralp, Fulya Dağlı, Tülay Korkutan.

“ARKADAŞLARIMIZI DERHAL SERBEST BIRAKIN”

Gözaltıların ardından İstanbul Sözleşmesi Forumu’nu düzenleyen kadın örgütleri açıklama yaptı:

“İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz” demek için gerçekleştirmek istediğimiz, onlarca kadının, kadın örgütünün, kurumun buluştuğu İstanbul Forumumuz önce polislerce mesnetsiz gerekçelerle engellendi.

Israrımızla Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz forumumuz bittikten ve tüm kadınlar alandan ayrıldıktan sonra, forum düzenleyicilerinden olan arkadaşlarımız sokak ortasında, tek tek, sivil polislerce, sivil araçlara bindirilerek gözaltına alındı.

Bugün hep birlikte bir söz söyledik; biz kadınların yaşam haklarımızı elimizden almanıza izin vermeyeceğiz, bu saldırılara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz dedik. Bu sözün arkasındayız.

Arkadaşlarımızın, adeta cadı avı gibi tek tek izlenerek, yaka paça, sivil polislerce sivil araçlara sürüklenerek gözaltına alınması bu sözden, kadınların birlikte mücadelesinden korkunun bir ifadesidir.

Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın.

Tek başına değil, bir aradayız! Haklarımızdan ve hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesini uygulayın demekten vazgeçmeyeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz