Hilafet çağrısı yapan Dilipak ve dergi hakkında suç duyurusu

0
259

Albayrak Grubu’na ait ‘gerçek Hayat’ isimli dergide yapılan hilafet çağrısı ardından Ankara Barosu suç dergi yetkilileri ve Akit yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında duyurusunda bulundu. Baro, hilafet çağrısı yapmayı, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya dönük isyan çağrısı” olarak değerlendirdi.

Ankara Barosu, AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir dergide, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasının ardından yapılan hilafet çağrısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu, suç duyusu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği bu gerçekliğe rağmen ‘hilafet’ çağrısında bulunmak anayasal düzeni ortadan kaldırmaya dönük isyan çağrısıdır” dedi.

Açıklamada, “Baromuzca en temel değerlerimize yapılan bu saldırının sorumlularına, vatandaşı oldukları ülkenin temel niteliklerini, o ülkenin anayasası ve kanunları ile hatırlatmak için suç̧ duyurusunda bulunulduğunu kamuoyuna saygı ile arz ederiz” denildi.

Ankara Barosu tarafından, Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Gerçek Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer ile tespit edilecek diğer ilgililer hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Kanunlara uymamaya tahrik” maddeleri kapsamında yapılan suç duyurusunda özetle şu ifadeler kullanıldı:

Anayasa’nın 4. maddesi uyarınca Anayasanın 1. maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2. maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3. maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. Dolayısıyla şüpheliler tarafından yapılan hilafet çağrısının hukuk içerisinde, silahsız ve barışçıl yollarla gerçekleşmesinin mümkün olmadığı değerlendirildiğinde, şüphelilerin eyleminin Anayasa’nın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez hükümleri karşısında silahlı isyana tahrik niteliğinde olduğu açıktır.Gerçek Hayat dergisinin yayınlanacak olan kapağında yapılan hilafet çağrısının demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik niteliğinde bir çağrı olduğu; ayrımcılığa davet edilerek halkın bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa ve Anayasa’nın değiştirilemez ve değiştirilmesi kabul edilemez hükümlerine aykırı davranmaya tahrik edildiği görülmektedir.**Şüpheliler, Twitter üzerinden yapmış oldukları paylaşımlarla Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve kanunlara uymamaya tahrik suçlarını işlemiş olup, Gerçek Hayat dergisinin şikayete konu sayısının yayınlanması halinde şüphelilerin yanında yayın sorumluları hakkında da gerekli soruşturmanın yürütülerek cezalandırılmalarını talep zorunluluğu doğmuştur.  (HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz