Feroe adalarında barbar gelenek: Yüzlerce yunus katledildi

0
287

Geçen hafta Feroe adalarını çevreleyen sular kanla kaplandı. 16 Temmuz Perşembe günü 700 nüfuslu Hvalba köyü yakınında 250 siyah yunus balığı ile 35 beyaz yanlı yunus katledildi. Bu bilgi yerel medya ile çevreci örgüt Sea Shepherd tarafından verildi.

“Grind” veya “Grindadrap” olarak adlandırılan eski yaz geleneği kapsamında çok sayıda gemi ile yunuslar bir koya kıstırılıyor. Kaçma imkanı olmayan yunuslar, avcıların bıçak darbeleri ile vahşice katlediliyorlar.

Sea Shepherd, “Her yıl Feroe adalarında bu barbar uygulama ile ortalama 1500 yunus katlediliyor” dedi.

Çevreci hareketin sembolleşen isimlerinden kaptan Paul Watson, Danimarka Krallığı’na bağlı özerk bir vilayet olan Feroe adalarından gelen ürünleri ve buraya yönelik turizmi boykot etmeye çağırdı.

DANİMARKA MASUM DEĞİL, AVCILARI KORUYOR, EYLEMCİLERİ YAKALIYOR

Facebook sayfasında açıklama yapan Watson, “Danimarka bu sapıklık karşısında masum olduğunu iddia ederek, Feroe adalarının bağımsız olduğunu söylüyor oysa avcıları koruyan ve protestocuları gözaltına alanlar Danimarka polisi ve deniz kuvvetleridir. Eylemcileri soruşturan Danimarka adaleti olurken, sınırdışı edenler Danimarka göçmen servileri oluyor” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz