Eskişehir’de 18 kızıl geyiği avlama ihalesi durduruldu

0
247

Eskişehir’de 18 kızıl geyiği avlama ihalesine yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “av ihaleleri” son dönemde tepki çekmeye devam ediyor. Dersim’de dağ keçilerinin avlanmasına ilişkin ihalenin iptalinin ardından yüzlerce ihalenin de gündemde olduğu öğrenilmişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından 18 kızıl geyiğin avlattırılmasına ilişkin ihale açtığı bilgisi üzerine Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı ise ihaleye ilişkin yürütmenin durdurulması için İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu.

Eskişehir 1. İdare Mahkemesi Tarım ve Orman Bakanlığı’na karşı açılan yürütmeyi durdurma istemiyle yapılan başvuruyu kabul etti. Kararda belirtilen sayının hangi kriterlere göre belirlendiğini sorguladı. Bakanlık’ın konuya ilişkin belgelerin gönderilmesi istenildi. Söz konusu ihale 20 Temmuz’da yapılacaktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından 18 kızıl geyiğin avlattırılmasına ilişkin ihale kapsamında kentte, 6 ayrı bölgede yapılacak 18 geyik vurma ihalesi için 513 bin lira muhammen bedel biçildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz