Doğan Taşdelen için hem cemevinde hem de camide tören yapıldı

0
251

PİRHA- Bodrum’da dün hayatını kaybeden eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen sabah saatlerinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi’nde yapılan törenin ardından Çankaya Belediyesi’ne oradan da Kocatepe Camine götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bodrum’da denizde fenalaşıp kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Çankaya Belediyesi eski Başkanı Doğan Taşdelen için sabah Oran’daki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından, Çankaya Belediyesi’nde helallik alındı.

Törende konuşan mevcut belediye başkanı ve Doğan Taşdelen’in oğlu Alper Taşdelen, babasına “Belediyene hoşgeldin” diyerek, şöyle konuştu:

“O sadece benim babam değildi, hepinizin babasıydı. Ben sadece babamı değil önderimi kaybettim. Onun çizdiği yoldan azimle yürümeye devam edeceğim. En büyük eseri Çankaya Belediyesi’ydi, sosyal demokrat belediyeciliğin örneğini verdi. Onun huzurunda daha fazla çalışacağıma söz veriyorum.”

71 yaşındaki Doğan Taşdelen’in cenazesi daha sonra Kocatepe Cami’ne götürüldü. Burada kılınacak öğle namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve çok sayıda partili katıldı.

Alevi kurum temsilcileri ise cemevindeki ve Çankaya Belediyesi’ndeki törene katıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP milletvekilleri Bülent Tezcan, Ali Şeker, Erdoğan Toprak, Orhan Sarıbal, Ahmet Akın’ın yanı sıra eski milletvekilleri Eren Erdem, Aylin Nazlıaka da katıldı.

PİRHA/ ANKARA

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz