Çin’de sel felaketleri onlarca can aldı, yetkililer uyardı

0
265

Ülkenin en uzun nehri Yangtze’de su seviyesi kritik seviyeye ulaştı. Yeni koronavirüsün resmi olarak ilk ortaya çıktığı yer olan metropol Wuhan, nehir suyunun yükselmesini endişeyle takip ediyor. Yangtze nehri, 11 milyon nüfuslu bu kentte tarihinin en yüksek üçüncü seviyesine ulaştı.

Çin’de su baskınları yaz döneminde sıklıkla yaşanıyor. Sel felaketleri özellikle, ülkenin merkezindeki önemli bir bölümünden geçen Yangtze çevresini vuruyor.

141 ÖLÜ YA DA KAYIP

Haziran ayından bu yana yaşanan yağışlardan dolayı, ülkenin güneyinin de büyük çoğunluğu sular altında kaldı

Hükümet, şimdiye kadar 141 kişinin öldüğü ya da kaybolduğunu, 28 bin konutun zarar gördüğünü ve 38 milyon kişinin farklı derecelerde etkilendiğini kaydetti.

Ancak yağışların geçen haftadan beri artması, suların aniden yükselmesine neden oldu. Bu durum yerel yetkililerin alarm düzeyini yükseltmesine yol açtı.

AKARSULAR TAŞTI, 433 NEHİR VE IRMAK İÇİN ALARM VERİLDİ

Su Kaynakları Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ülkede 33 akarsu seviyesi rekor düzeylere ulaşırken, 433 nehir veya ırmak boylarında alarm

Çin en ağır sel felaketlerini 1998 yılında yaşadı. Yangtze havzası başta olmak üzere yaşanan felaketlerde 4 bini aşkın kişi hayatını kaybetmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz